Završeno je asfaltiranje lokalnog put u naselju Gornji Malešići dužine 500 metara. Projekat je finansirala Općina Ilijaš u iznosu od 61.755,52 KM.

Zahvaljujući aktivnostima nadležnih općinskih službi kao i Savjeta mjesne zajednice Malešići realiziran je još jedan infrastrukturni projekat na području općine Ilijaš. Realizacija ovog projekta poboljšala je infrastrukturu ovog naselja.

“Kao predsjednik MZ Malešići imam potrebu da se zahvalim prvenstveno općinskom načelniku na  urađenim projektima u našoj mjesnoj zajednici, a koji su urađeni u proteklih mjesec dana.

Naime, zajedničkim radom savjeta MZ i općinkih službi uspjeli smo realizovati dva veoma značajna projekta. Prvi je izgradnja nove kanalizacione mreže na brdu Gradac dužine cca 600 metara. Tim projektom smo obezbjedili svim građanima ove podružnice gradsku kanalizaciju.

Drugi značajan projekat je rekonstrukcija puta u Gornjim Malešićima dužine 500 metara. Za ovaj projekat moram naglasiti da su građani bili itekako strpljivi, jer su na rekonstrukciju čekali skoro dvije godine i ovom prilikom bi se zahvalio i njima na strpljenju, a nastojat ćemo da se ovaj put u naredom periodu asfaltira u cjelosti.

Raduje me da je ova dionica konačno završena, jer sam svakodnevno bio na ‘udaru’ građana. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovakve pozitivne priče u našoj MZ i još jednom bi se zahvalio svima koji su učestvovali u ovim prijektima”, rekao je Senad Tabaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Malešići.

Share.

Comments are closed.