Nakon cjelodnevnih interesantnih i neizvjesnih mečeva u subotu oko 18,00 sati dobili smo osvajače medalja na ekipnom prvenstvu BiH za juniore i juniorke.

JUNIORI

1. STK ” BANJA LUKA “- Banja Luka

2. STK ” ALADŽA ” – Sarajevo

3. STK ” HAŠIM SPAHIĆ ” – Ilijaš

3. STK ” VITEZ ” – Vitez

Moramo istaći izvanredan uspjeh našiH juniora za koje su nastupali Hamza Kamenjaš, Adnan Alić i dva mlađa kadeta Čorić Emin i Kamenjaš Muhamed koji je nedavno proglašen za najperspektivnijeg stonotenisera  kantona Sarajevo. Naš Hamza Kamenjaš je imao izvanredan učinak na prvenstvu ostvarivši svih OSAM pobjeda bez ijednog poraza uz veliku pomoć  Alić Adnana koji je ostvario tri  važne pobjede.

JUNIORKE

1. STK ” HAŠIM SPAHIĆ ” – Ilijaš

2. STK ” SPIN 2012 ” – Sarajevo

3. STK ” KREKA ” – Tuzla

3. STK ” VITEZ ” – Vitez

Naša juniorska ženska ekipa u sastavu Harisa Mešetović, Amila Spahić i Nejra Čorić nakon pobjeda nad ekipama STK ” Kreka ” i STK ” Vitez ” u velikom finalu uz vodstvo trenera Mirnesa Čustovića sa 3:1 pobijedile su ekipu STK ” Spin 2012 ” iz Sarajeva uz izvanrednu igru naše Harise Mešetović koja je ostvarila dvije pobjede i briljantnu pobjedu naše Amile Spahić .

Nakon ovog prvenstva slobodno možemo reći da naš klub spada u lidere  u mlađim kategorijama kada je stoni tenis u pitanju, javljaju iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

Share.

Comments are closed.