SPORT

Završnica kvalifikacija za Evropsko ekipno prvenstvo u stonom tenisu ovog vikenda u Sarajevu

Stonoteniski Bosne i Hercegovine (STS BIH) domaćin je završnice Kvalifikacija za Evropsko ekipno prvenstvo (Malme, Švedska, septembar 2023.) Kvalifikacije se održavaju u Sarajevu, Olimpijska dvorana Ramiz Salčin, ovog vikenda, 15.-16. oktobra.  Organizacioni komitet STS BIH u sastavu Alić Anes, Mujezinović Amela i Pajević Mirsad su realizovali opsežne pripreme za organizaciju i provedbu  evropskih kvalifikacija, na kojima učestvuju:

  1. Ženske reprezentacije Engleska, Estonija i BIH
  2. Muške reprezentacije: grupa B2 Holandija, Irska, Norveška i grupa B3 Turska i Estonija (Armenija odustala)

U petak 14.10. je dolazak reprezentacija kada je planiran oficijelni trening u vrememnu od 17.00-21.00.

Raspored ekipnih mečeva:

SUBOTA 15.10. 2022.

11:00 ENGLESKA-BOSNA i HERZEGOVINA

15:00 HOLANDIJA-NORVEŠKA

19:00 ENGLESKA-ESTONIJA

NEDJELJA 16.10. 2022.

11:00 HOLANDIJA-IRSKA         TURSKA-ESTONIJA

15:00 ESTONIJA-BOSNA I HERCEGOVINA

19:00 IRSKA-NORVEŠKA

Ženska reprezentacija BiH nastupa u sastavu Biogradlić Džana, Gnjatić Marija, Mešetović Harisa i Lovrić Ema, selektor Kujundžić Nada. Napominjemo da muška reprezentacija BiH, u sastavu Konjić Edin, Mihailović Luka i Nikola, selektor Ivanek Vladimir nastupaju u Atini, Grčka i u grupi su sa Grčkom i Litvanijom.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe će se plasirati u završnicu takmičenja za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Delegat takmičenja je Matijević Spasoje (Hrvatska), a mečeve sude međunarodne sudije:Pašić Sead, Šehić Sead, Antonić Slavko, Divović Ibrahim i Sarajlić Saša.

Povezane objave

Back to top button