Zbirka učeničkih radova „Tu, gdje rodih se“ promovisana i u OŠ „Srednje“

Predstavnici JU KSC i Radio Ilijaš posjetili su Osnovnu školu „Srednje“ u cilju promocije knjige „Tu, gdje rodih se”  koja je nastala kao zbirka literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola sa područja općine Ilijaš a pisana je u povodu Dana Općine Ilijaš.

Urednik knjige Semir Spahić  ovom prilikom  je ukazao na važnost pisanja i književnosti u životu svakog čovjeka, te je  izrazio nadu da će i sljedeće  godine biti još veći broj tekstova.

-Volim  svoj posao i rad sa djecom i trudim se da ih učim bogatstvima i vrijednostima našeg jezika, ali je teško u današnje vrijeme kada mlade više zanima tehnika i tehnologija. Što se tiče ovog i drugih konkursa, uvijek se trudimo da se odazovemo, drago nam je da je učenik iz naše škole osvojio drugo mjesto i da su i ostali radovi uvršteni u ovu Zbirku. Učenicima poručujem da čitaju, traže nove izvore znanja i ne odustaju od svojih želja i ciljeva, kazala je nastavnica Bosanskog jezika Alisa Mališević.

Direktor  OŠ „Srednje“ Refik Kurtović  zahvalio se na posjeti,  kao i JU KSC i Radio Ilijaš na poticanju ovakve vrste aktivnosti kod djece.

Mislim da će naši učenici i ubuduće podržavati projekte ovoga tipa, ovo je prva promocija knjige ove godine u našoj školi,  to je za mnoge od njih prvi put da prisustvuju ovakvom događaju s obzirom na udaljenost škole od grada, ovakvi događaji djeluju odgojno, a svakako kod djece bude ljubav prema čitanju, pisanju i potiču njihovu kreativnost, kazao je direktor Kurtović.

Nedžada Ramić , učenica devetog razreda  pisala je o mjestu svog rođenja, te je izuzetno zadovoljna knjigom u koju je uvršten i njen rad. Svojim vršnjacima je poručila da čitaju i uče jer znanje nema granica.  Učenica petog razreda Nađa Spahić zadovoljna je jer je i njen likovni rad o temi stećci  objavljen u Zbirci „Tu, gdje rodih se“.

Podsjetimo, Zbirka je objavljena u izdanju JU KSC i Radio Ilijaš, uz finansijsku podršku načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića.

Knjiige su i ovaj put date na poklon  školskoj biblioteci a da bi se obogatio knjižni fond.

Promocije su najavljene i u OŠ “Hašim Spahić” i “Podlugovi”.

 

Pratila: Aida Muratović

Prethodni članakDodijeljeni ugovori o finansiranju sportskih i kulturnih udruženja iz Budžeta Općine Ilijaš
Naredni članakSastanak predstavnika šest MZ i načelnika Akifa Fazlića