Zbog koronavirusa obustavljena nastava u školama i fakultetima Kantona Sarajevo

U osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo zbog koronavirusa u narednih 15 dana neće biti nastave, potvrđeno je iz Vlade KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je naredbu koja danas stupa na snagu i kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo u trajanju od 15 dana.

Devet naredbi Kriznog štaba FBiH: Zatvorite škole, ne idite u inozemstvo i poštujte izolacijuOdluka dolazi shodno Naredbi Federalnoga kriznoga štaba.

U narednih 15 dana, obustavlja se i održavanja sportskih treninga za djecu i mlade u Kantonu Sarajevo.

U naredbi kantonalnog Kriznog štaba stoji da se kontinuirano i do daljnjeg obustavljaju svi odlasci zdravstvenih radnika u inostranstvo na organizirane stručne i naučne skupove kao i na turistička putovanja.

Podsjećamo, Federalni krizni štab naložio je dana kantonalnim kriznim štabovima da u skladu s procjenom epidemiološke situacije na području kantona donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana te da o donesenoj naredbi odmah izvijeste Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Obratite pažnju na simptome: Napravite razliku između alergije, gripe i koronavirusaNastava je u Bosni i Hercegovini odgođena je prvo u Republici Srpskoj, a potom u Brškom, Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Zeničko-dobojskom kantonu.

Do danas je potvrđeno sedam slučajeva zaraze, dok je u cijeloj zemlji pod nadzorom najmanje 700 osoba.

Prethodni članakNa dvije sedmice se obustavlja nastava u školama i na fakultetima u FBiH
Naredni članakSve ove ustanove, u skladu sa svojim mogućnostima, obavezne su organizovati online nastavni proces