Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini a samim tim i na području općine llijaš danas je održan radni sastanak Zdravstevnog savjeta Općine Ilijaš.

Predsjednik Zdravstvenog savjeta, dr. Anel Bumbulović upoznao je prisutne sa trenutnom epidemiloškom situacijom u Federaciji BiH, Kantonu Sarajevo i općini Ilijaš te istakao problem nepoštivanja Općih naredbi Federalnog kriznog štaba

Evidentno je da se naše stanovništvo ne pridržava epidemioloških mjera te imamo ljude kojima je propisana samoizolacija ali oni se i dalje kreću te ugrožavaju ostalo stanovištvo. Mi možemo provoditi sve mjere ali ukoliko nam građani ne pomognu te ne poštuju propisane mjere, bojim se da ćemo imati mnogo većih broj oboljenih. Pet naših sugrađana trenutno se nalazi u izolatoriju na Podrastovima te je važno da građani općine Ilijaš shvate ozbiljnost situacije te prihvate činjenicu da virus postoji i da je veoma opasan”, istakao je dr.Bumbulović.

Na području općine Ilijaš od početka pandemije potvrđeno je ukupno 40zdr.savjet 2 slučajeva od čega je trenutno aktivnih 26. Pet osoba nalazi se na hospitalizaciji a samoizolacija je propisana za 66 osoba. Do sada, na području općine Ilijaš ukupno je testirano 355 osoba.

Zdravstveni savjet Općine Ilijaš poziva građane da izvrše test samoprocjene prisustva korona virusa putem web linka: https://bit.ly/2P7InhC da se informišu o COVID-19 na: http://www.zzjzks.ba/2020/05/28/covid-19-osnovne-informacije/

Share.

Comments are closed.