VIJESTI

Želiš biti jedan od lidera u borbi protiv korupcije? Prijavi se i pridruži nam se!

Petogodišnji projekat „Podrška građanima u borbi protiv korupcije (ACFC)“ provode Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator, te Transparency International BiH (TIBiH) i Centar za razvoj medija i analize (CRMA) kao partneri na projektu, a podržan je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Projekat se implementira u periodu septembar 2019 – septembar 2024. godine. Cilj projekta ACFC je povećati učešće građana u borbi protiv korupcije.

Više o ovom projektu za Radio Ilijaš govori Emir Kustura, projektni koordinator CCI.

-Cilj projekta, koji traje već više od tri godine, jeste pružanje podrške građanima, grupama građana koji se suočavaju sa nekim određenim problemom u svojoj lokalnoj zajednici a koji je povezan sa kršenjem zakona, netransparetnošću, korupcijom u širem smislu te riječi. Dosad smo kroz ovaj projekat podržali oko 50 inicijativa koje su pokrenute i vođene od neformalnih grupa širom BiH i još toliko kroz naš grant program, a to su inicijative koje su vodile organizaciju civilnog društva. U sklopu projekta otvoren je javni poziv za lidere u oblasti antikorupcije. Imat ćemo dvodnevnu obuku u martu u Sarajevu, gdje će dobiti potrebne informacije, neophodnu edukaciju i razgovarat ćemo o pozitivnim iskustvima i kako su ljudi kroz svoj angažman uspjeli da ostvare svoja prava, a koja su im bila oduzeta zbog kršenja zakona i korupcije.

Javni poziv

Ukoliko si ambiciozna osoba koja želi promjenu na bolje u svom okruženju, imaš želju da se boriš protiv korupcije u svojoj lokalnoj zajednici zbog koje je ugrožen javni interes i napredak zajednice, na pravom si mjestu!

Centri civilnih organizacija (CCI) u okviru USAIDovog projekta „Podrška građanima u borbi protiv korupcije“ pozivaju sve zainteresovane osobe da se prijave na program za lidere u oblasti antikorupcijskog aktivizma. Cilj programa je pružiti šansu svim zainteresovanim osobama iz Bosne i Hercegovine da daju svoj doprinos u borbi protiv korupcije kroz aktivan angažman i praktičan rad u lokalnoj zajednici.

Šta nudimo?

besplatnu edukaciju,

priliku za sticanje iskustva i umrežavanje sa aktivistima širom BiH,

priliku za angažman nakon obuke,

mentorsku podršku tokom angažmana.

Više informacija i obrazac za prijavu možeš pronaći na sljedećem linku:

https://forms.gle/oNj5LQHnkUGeXaVw6

Rok za prijave je četvrtak, 23.02.2023. godine do 12:00h.

Povezane objave

Back to top button