BIHSPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine: Ilijaš domaćin bazičnih priprema za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati naredne godine, a svoje bazične pripreme vršit će u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Naime, na inicijativu trenera ženskog OK Ilijaš, ujedno i člana Odbojkaškog saveza BiH, Mirsada Kadrića, a u koordinaciji sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem, Ilijaš će narednih pet dana biti domaćin najboljoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u svim kolektivnim sportovima.

Podršku reprezentativkama, ali i Odbojkaškom savezu pružili su Vlada Kantona Sarajevo, CEV i druge odbojkaške federacije, kao i prijatelji Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije, Stevan Ljubičić zahvalio je i domaćinima naše općine na podršci koju su pružili našim reprezentativkama, koji su u vrlo kratkom roku uspjeli organizovati prve pripreme za kvalifikacije za EuroVolley 2023.

„Veliko hvala svim građanima Ilijaša koji su nam izašli u susret kako bi jedan dio predstojećih priprema za kvalifikacije mogli odraditi ovdje. Mi smo se danas ovdje okupili, za nas još uvijek u novoj sredini, ali zaista su svi preljubazni i u funkciji reprezentacije. Najveća podrška je došla upravo od trenera Mirsada Kadrića kao člana Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH, koji je izašao u susret, te u vrlo kratkom vremenskom roku uspjeli smo da organizujemo sve ovo. Svakako veliko hvala i načeniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću,  direktoru JU „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“ Nerminu Hodžiću i svim ljudima koji su obezbijedili uslove da mi danas počnemo sa pripremama za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo“, kazao je selektor Stevan Ljubičić.

Direktor JU „Kulturno – sportski centara i Radio Ilijaš“ Nermin Hodžić izrazio je veliko zadovoljstvo što će upravo Ilijaš biti domaćin našim odbojkašicama narednih dana, te im poželio dobar rezultat u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo imali priliku pridonijeti u ovoj teškoj situaciji za Odbojkaški savez da ipak igraju kvalifikacije za EuroVolley 2023, i nadamo se da će postići dobar rezultat u kvalifikacijama, odnosno da će se plasirati na završnicu Evropskog prvenstva u odbojci za narednu godinu. Ovih dana su nas neprijatno iznenadile vijesti kako zbog nedostaka finansijskih sredstava, učešće reprezentacije na kvalifikacijama je upitno, upravo zbog nemogućnosti organizovanja trenažnog procesa, uključujući i neke pripremne utakmice. Na inicijativu našeg sugrađanima i trenera ženskog OK Ilijaš, Mirsada Kadrića, a u koordinaciji sa načelnikom Akifom Fazliće, mi smo reagirali i udovoljili zahtjevu reprezentacije. Izabrali su da Ilijaš bude domaćin ovih bazičnih priprema za kvalifikacije i zadovoljni su uvjetima koje pruža naša Sportska dvorana Ilijaš. Nadamo se da će im početak iz Ilijaša biti sretan i da će se plasirati na završnicu Evropskog prvenstva“, poručio je Nermin Hodžić.

Ženska odobjkaška reprezentacija BiH prošle godine osvojila je Srebrenu i ušla u Zlatnu ligu, te je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2021. godine. Trener ženskog OK Ilijaš, Mirsad Kadrić kazao je kako građani općine Ilijaš trebaju biti ponosni što je upravo Ilijaš domaćin jednoj ovakvoj reprezentaciji.

„Mogu reći da nam je veliki ponos i čast da smo ugostili najbolju reprezentaciju Bosne i Hercegovine u svim kolektivnim sportovima. Bazični dio priprema će da odrade kod nas i mi kao građani Ilijaša trebamo biti ponosni na jednu ovakvu reprezentaciju. Svakako veliko hvala i selektoru reprezentacije koji je izabrao naš grad“, kazao je Mirsad Kadrić.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Anđelka Radišković  poručila je da se nada prolazu na Evropsko prvenstvo.

Nakon prvih priprema u Ilijašu, naše odbojkašice odlaze u Makedoniju, a nakon toga i u Crnu Goru gdje će nastaviti sa pripremama za Evropsko prvenstvo. Ženska odbojkaška reprezentacija BiH  igrat će protiv ekipa Grčke, Norveške i Švicarske.

Povezane objave

Back to top button