ILIJAŠSPORT

“Zimski kup Ilijaš 2023”: Beširević i Kahriman najavili nogometni spektakl

U organizaciji Nogometnog kluba Ilijaš i JU „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“, a pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš, u Sportskoj dvorani održat će se prvi malonogometni „Zimski kup Ilijaš 2023“.

Ilijaš će od 23. do 29. januara biti domaćin brojnim igračima i posjetiteljima iz drugih gradova naše države. Ljubitelji nogometa imat će priliku uživati u sedmodnevnoj sportskoj manifestaciji, vrhunskim ekipama i sjajnim mečevima.

Ovaj bogati sportski događaj najavili su predsjednik i član Organizacionog odbora malonogometnog turnira „Zimski kup Ilijaš 2023“ Damir Beširević i Emrah Kahriman.

„Drago mi je da mogu najaviti sportsku manifestaciju koja će se održati u našem gradu. Nekolicina sportskih radnika sa područja općine Ilijaš došla je na inicijativu da organizuje malonogometni turnir „Zimski kup Ilijaš 2023“ . Budući da u općini Iilijaš nemamo neku sportsku manifestaciju koja traje duže od jednog dana, došli smo na ideju da organizujemo događaj koji će biti promocija nogometa, malog fudbala i koja će, prvenstveno, okupiti veliki broj građana koji će doći da gledaju te utakmice. Dakle, manifestacija ima za cilj da privuče što više ljudi na sam događaj. Planirano je da imamo i određene revijalne utakmice između škola fudbala i smatram da će to biti pun pogodak za našu općinu u sportskom segmentu“, istakao je Beširević.

Također, obezbijeđen je vrijedan nagradni fond u iznosi od 10.000 KM – prvo mjesto 5.000 KM, drugo 3.000 KM i treće mjesto 1.000 KM.

Član Organizacionog odbora malonogometnog turnira „Zimski kup Ilijaš 2023“ Emrah Kahriman očekuje posjećenost turniru.

„Obezbijedili smo nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana od po 300 KM i naravno nagrada za fair play ekipu u iznosu od 200 KM. Očekujemo da turnir bude posjećen i koristim priliku da pozovem ljubitelje malog nogometa da dođu u Sportsku dvoranu, a oni koji odluče da dođu, sigurno se neće pokajati. Uživat će u nogometu“, kazao je Kahriman.

Učešće u malonogometnom turniru do sada je uzelo 20 ekipa. Prijave za učešće traju do 21. januara,a isti dan, u 17.00 sati, u Sportskoj dvorani Ilijaš održat će se žrijebanje.

Prijave ekipa na brojeve telefona: 062/061-934; 062/468-453

Beširević i Kahriman pozvali su još jednom sugrađane i komšije iz susjednih općina da od ponedjeljka, 23. januara, budu dio prvog malonogomentog turnira u Ilijašu organizovanog na vrhunskom nivou.

Pored Općine Ilijaš i KSC i Radio Ilijaš, ovaj događaj podržali su Firma Niskogradnja Durmić, Azzuro – Pizzeria i Bistro, Transport Hajdarević, Xylon, Veterinarska stanica Di-Vet, Leda, Prestige Nekretnine, Caffe Metropola, Bosna u očima Gulfa, MS instalacije, OZ Brenda i Bilal d.o.o.

 

Povezane objave

Back to top button