ILIJAŠSPORT

“Zimski kup Ilijaš 2023”: Večeras polufinalni mečevi i veliko finale

U proteklih šest dana ljubitelji nogometa uživali su u prvom malonogometnom turniru u organizaiji NK Ilijaš i KSC i Radio Ilijaš pod nazivom “Zimski kup Ilijaš 2023”.

Ova sportska manifestacija okupila je veliki broj igrača, prijatelja i gostiju iz drugih bh. gradova. Cilj turnira je promocija sporta i prilika da se ekipe pokažu u najboljem svjetlu. Učešće u turniru uzelo je 28 ekipa, a četiri su izborile polufinale.

Tako će večeras, s početkom od 18.00 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš, prvu polufinalnu utakmicu igrati Famos Hrasnica i El Ha Samirće Ugarak. Od 19.00 sati igraju ekipe Misoča i Sajmir Tihović – Green service.

Dvije najbolje ekipe izmjerit će snage u finalnoj utakmici koja je na rasporedu od 22.00 sata.

Pored polufinalnih mečeva i velikog finala, igrat će se i utakmica za treće mjesto, te revijalne utakmice.

Vrijedan nagradni fond motiv je da večeras ekipe pokažu svoje umijeće i ostave srce na terenu. Prvake očekuje nagrada u iznosu od 5.000 KM, drugoplasirane 3.000 KM i trećeplasirane 1.000 KM.

Također, birat će se i najbolji igrač, strijelac i golman. Nagrada je obezbijeđena i za fair play ekipu u iznosu od 200 KM.
U utrci za najboljeg strijelca vodi Bajro Spahić iz ekipe “Sajmir Tihovići Green Servis” sa 12 postignutih pogodaka, a nakon njega slijedi Emir Mulaosmanović “Famos Hrasnica” sa 6 postignutih pogodaka, dok po 5 imaju Eldar Korjenić “Misoča” i Anel Radmilović ” El Ha Samirće Ugarak”.

Organizatori događaja pozvali su prijatelje sporta i Ilijaša da budu dio ove manifestacije, vrhunske atmosfere i odličnih mečeva.

Svim ekipama večeras želimo puno sreće i neka najbolji pobijedi.

“Zimski kup Ilijaš 2023” održava se pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button