VIJESTI

Značajna novčana podrška za nastavak uređenja Bosanske sobe

tkanjePredsjednica   Udruženja „Zlatne ruke“ Ilijaš Zakira Fazlić potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nastavak uređenja Bosanske sobe sa federalnim ministrom kulture i sporta Salmirom Kaplanom. Podrška za promociju kulture iznosi 1.800,00 KM.
Podsjećamo, Udruženje „Zlatne ruke“ Ilijaš nosilac je aktivnosti na realizaciji projekta „Bosanska soba“ kojom nastoje dati još jedan zamah očuvanju tradicije i baštine ovaj put kroz očuvanje kulture interijera. Kao što je poznato, Udruženje koristi prostorije nekadašnjeg hotela „Jahorina“, a jednu prostoriju koja je bila devastirana i bez upotrebe odlučili su adaptirati u pravu oazu – sobu sa svim tradicionalnim detaljima i duhom starog bosanskog vremena.

Bosanska soba nije samo izložbenog karaktera nego bi se koristila i za prijeme raznih delegacija, a članice Udruženja opremit će je svojim ručnim radovima. Iz Udruženja “Zlatne ruke” Ilijaš navode da će Bosanska soba biti značajan i originalan doprinos turističkoj ponudi grada.

 

Povezane objave

Back to top button