ILIJAŠSPORTVIJESTI

ŽOK “Ilijaš”: status Superligaša je dugo očekivani cilj

Ženska ekipa OK „Ilijaš“ u perthodnom periodu ostvarila je izvanredne rezultate te postala jednim od najboljih ambasadora našeg grada. Naime, vrijedne djevojke, na čelu sa trenerom Mirsadom Kadrićem izborile su status Superligaša i tako ostvarile dugo očekivani cilj.  Tim povodom, ali i o planovima za predstojeći period, razgovarali smo sa predstavnicima ženske ekipe OK „Ilijaš“

 „Za naš uspjeh najviše su zaslužne djevojke. Imali smo plan da prošle godine uđemo u Super Ligu, međutim ispustili smo to prvo mjesto. Ekipa OK „Kakanj“ bila je bolja od nas, tako da smo završili na drugom mjestu. U našem gradu je poraslo interesovanje za odbojku kada je u pitanju ženska ekipa. To je jedini ženski klub koji većinu omladinskih  kategorija čine djevojčice. Ponosan sam na to da su naše djevojke ostvarile Super Ligu zbog povećanja kapaciteta i broja članova, te mogućnosti da naše djevojčice napreduju dalje. Što se tiče Super Lige to znači da smo mi drugi rang u državi. Iz ove Lige se ide u Premier ligu. To je jedna velika stvar gdje će biti među 20 najboljih ekipa u Federaciji, koje će biti podijeljene u dvije grupe, po 10 timova. To je zahtjevna i ozbiljna Liga. U budućnosti ćemo pokušati igrati i Play off i ići prema samom vrhu. Naše djevojke će biti praćene od strane selektora gdje se iz ove Lige ide za reprezentativne selekcije, tako da je i to jedna velika prednost“, kazao je Mirsad Kadrić trener ženske ekipe.

Amina Ahmetović, kapiten ženske ekipe OK“ Ilijaš“  istakla je da su djevojke vrijedno radile da bi ostvarile ulazak u Super Ligu ali da ih posao tek očekuje.

„Ovo je zaista veliki uspjeh za našu ekipu. Utakmica u Mostaru bila je najbitnija. Posebno mi je drago što smo ispunile očekivanja svih onih koji su nas bodrili i podržavali. Zaista smo vrijedno radile i trenirale. Uvijek pokušamo uskladiti svoje privatne obaveze. Zahvaljujem se svima koji su nam u proteklom periodu ustupali prostore za treniranje. Sigurno da nam je ti to doprinijelo ovom plasmanu. U predstojećem periodu malo ćemo odmoriti, a nakon toga nastavljamo sa treninzima“, kazala je Ahmetović.

Šejla Bikić, dugogodišnja igračica OK „Ilijaš“ kaže da je  Super Liga  nešto što su dugo očekivale i konačno su uspjele.

„Bez našeg trenera i međusobne saradnje ovo ne bi bilo moguće. Mnogo su bolji odnosi u ženskoj ekipi, mnogo vremena provodimo zajedno kako na treninzima tako i privatno. Zaista smo jedna velika porodica koja odlično funkcioniše. Trebala nam je podrška ljudi koji su nam pomogli, i mi smo izborile ovaj plasman“, kazala je Bikić.

 „Cilj nam je da ove godine  opstanemo u Super Ligi. Potrudit ćemo se da osvježimo igrački kadar. U posljednjim utakmicama bila je izuzetna posjećenost od strane građana i koristim priliku da se zahvalim svima koji podržavaju naše djevojke“, kazao je trener Kadrić.

Super Liga zahtjeva mnogo više ulaganja u ekipe, od termina pa do finansijskih sredstava, istakli su predstavnici OK „Ilijaš“. U petak (11.05.2018.) u sali Općine Ilijaš , održana je Izborno-izvještajna Skupština OK „Ilijaš“ na kojoj su posebno istaknuti rezultati djevojaka koje su se plasirale u Super Ligu F BiH. Na istoj je za predsjednika Upravnog odbora OK „Ilijaš“ izabran gospodin Jasmin Ombašić. Najavljeno je da će doći do promjena u sportsko-trenerskom segmentu, te dodatnom školovanju mladih trenera. Mnogo uspjeha želimo Upravi i članovima OK „Ilijaš“ u narednoj sezoni.

Povezane objave

Back to top button