MJESTO ZA REKLAMU

U Ilijašu će još dva dana biti sniman film „Simpatija za đavola“ , radi se o ratnim scenama koje uključuju i  upotrebu različitih pirotehničkih i nepirotehničkih sredstava  Snimanja su planirana na lokalitetu ispred Željezare Ilijaš, bivše fabrike Citroen – Autoservis Ilijaš, napuštene stambene zgrada u zaleđu bivše fabrike Citroen, te na lokaciji magistralne ceste Sarajevo – Ilijaš – Visoko i gradske ceste općine Ilijaš. Pored toga, u toku snimanja dolazit će do povremene 5-minutne obustave saobraćaja u subotu i nedjelju.

Adnan Omerović , glumac u filmu, za Radio Ilijaš je kazao da radi o filmu koji  sniman po autobiografskoj priči  francuskog novinara koji je proveo rane godine rata u Sarajevu .

Nažalost, on se ubio 2009. godine  i njegova velika prijateljica Boba iz Sarajeva je  jedna od inicijatorica  snimanja ovog filma. Ovih dana snimamo ratne scene u Ilijašu, koje se vode kao neuspjeli pokušaj osvajanja teriotorije –kazao je Omerović .

Film “Simpatija za đavola” je autobiografska priča o ratnom reporteru Paulu Marchandu koji je živio u Sarajevu tokom perioda opsade do momenta teškog ranjavanja i izmještanja iz opkoljenog grada. Paul Marchand je izvještavao za francuski Le Monde i dao nemjerljiv doprinos probijanju medijske blokade opkoljenog grada.

Share.

Comments are closed.