MJESTO ZA REKLAMU

Nakon završetka radova na rekonstrukciji puta na Karašnici u dužini 300 metara, nastavljeni su radovi na asfaltiranju u ulici Bosanski put, kod baraka u dužini 530 metara.

Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i viši referent za građenje Dervo Šabić posjetili su i ovaj lokalitet.
Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

“Projekat asfaltiranja će meni i mojim komšijama olakšati svakodnevni život. Naša ulica će dobiti novi i ljepši izgled, a mi olakašan prilaz domovima. Naime, naše naselje je skoro u gradu i treba da imamo lijepo asfaltiranu ulicu. Nekoliko izlaza iz našeg naselja sada će biti povezani sa regionalnom cestom”, kazao je Sabahudin Šehić, stanovnik ulice Bosanski put.

Finansijksa sredstva za asfaltiranje puta u ulici Bosanski put u potpunosti je osigurala Općina Ilijaš u iznosu od 70.777,14 KM. Pomenuti projekat planiran je ugovorom iz 2017. godine, ali nije realizovan u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

Za realizaciju ovog projekat angažovana je građevinska firma Haliliović d.o.o., dok je za nadzor zadužena firma Pronasa d.o.o. Sarajevo.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.