Povodom obilježavanja Dana državnosti  BiH 25. novembra 2019. godine, JU KSC i Radio Ilijaš objavljuje  poziv za nagradno takmičenje DJECA PJEVAJU DOMOVINI!

Takmičenje je namijenjeno talentovanim i u muziku zaljubljenim osnovcima sa područja općine Ilijaš uzrasta od sedam do 15 godina.  

Takmičenje će se odvijati kroz nekoliko audicija i ciklusa, izabrat će se polufinalisti i finalisti. Takmičari nastupaju uz matrice   i već odabrane pjesme. Audicije će biti održane u školama, a polufinalna i finalna emisija u prostorijama Radio Ilijaša.   

Cilj projekta je njegovanje ljubavi prema domovini kod najmlađih, njegovanje i baštinjenje dječijih manifestacija i čuvanje muzike, posebno sevdalinke od zaborava,  kao istinske kulturne vrijednosti Bosne i Hercegovine.

PJESME:

  1. Bistre vode Bosnom teku-Jadranka Stojaković
  2. Bosnom behar probeharao-Dino Merlin
  3. Da sam ptica-Zehra Deović
  4. Bosno moja, divna, mila-Nada Mamula, Beba Selimović
  5. Stanica Podlugovi-Zdravko Čolić
  6. Sarajevo, ljubavi moja-Kemal Monteno
  7. Zemljo moja-Ambasadori
  8. Bosna moja (kao što je Bosna moja)-Safet Isović
  9. Nek Bosna zapjeva-Hari Mata Hari
  10. Vojnik sreće-Dino Merlin

Prijave na broj 033 400-800 ili email radioilijas@gmail.com ili broj mobitela 061 /237-916 Nermina Durić-Kahvedžić.  Finale i proglašenje pobjednika bi bilo održano u utorak 26. novembra na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 18:00 sati ili u kino sali u slučaju padavina.

 Najboljih pet takmičara i osvajači nagrada imaju obavezu nastupa za Dan Općine Ilijaš i u programu manifestacije “Ilijaški dani”.

Rok za prijave je 10.11. 2019. godine.

NAGRADE:  prva 400, druga 300, treća 200, četvrta 100 i peta nagrada 70 KM.  

Pokrovitelj nagrada  Općina Ilijaš.  Sponzor projekta: Lišćevica promet d.o.o. Ilijaš.

Share.

Comments are closed.