Knjiga „Huzur“ donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života.

Huzurlu insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran.

O autoru

Martina Mlinarević rođena je osamdesetih u Ljubuškom. Apsolventica je engleske književnosti, a danas živi i radi u Širokom Brijegu. Kao učenica, a potom i studentica bila je glavna urednica srednjoškolskih i studentskih novina u Mostaru. Radila je kao dopisnik za Dnevni List, a poznata je po izuzetno britkom stilu. Veliku popularnost stiče kao kolumnistica različitih internetskih portala, baveći se kontroverznim društveno-političkim temama najuže vezanim za Hercegovinu. Zbog toga je često bila izložena pritiscima.  Autorica knjiga: Neprocjenjivo, Ljetos i drugi ledovi, Huzur… Majka Une Sopta, petogodišnjeg bagera.

Ovu knjigu možete pronaći na policama Gradske biblioteke Ilijaš.

Share.

Comments are closed.