Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo realizirat će projekt “Kultura sjećanja” koji govori o kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine.

“U vremenu koje bilježi prekid međugeneracijske komunikacije, nameće se potreba za jednim projektom koji bi evocirao uspomene na umjetnike koji su obilježili jedno vrijeme i prostor u kojem su djelovali”, saopćili su iz Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Koncertom sevdaha žele evocirati uspomenu na Safeta Isovića, umjetnika koji je obilježio jedno vrijeme, i prikazati bosanskohercegovačku kulturu kroz izvođenje sevdalinke. Safet Isović bio je pobjednik mnogih velikih muzičkih festivala, dobitnik Zlatnog mikrofona i oko 35 zlatnih i srebrnih ploča, zatim dobitnik Estradne nagrade BiH i Estradne nagrade bivše Jugoslavije. Dvorane u kojima je održavao solističke koncerte, širom svijeta, bile su prepune kad god je gostovao. Snimio je brojne sevdalinke za arhiv Radio Sarajeva. Bio je aktivan član Udruženja estradnih radnika BiH.

Koncert sevdaha posvećen ovom izuzetnom umjetniku, na kojem će nastupiti Nedžad Salković, Arif Alajbegović, Mirsad Jarović, Bahrija Hadžijalić, Vesna Hadžić, Alma Subašić, Zanin Berbić, Aldijana Dizdarević, bit će održan u subotu, 16. marta, u velikoj sali JU CKM (ulica Jelića br. 1), u 20 sati. 

Gosti koncerta bit će Abdulah Sidran i Benjamin Isović, a prije koncerta bit će organizovana izložba sa umjetničkim fotografijama ovog velikana. 

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9 do 21 sat. Dodatne informacije i rezervacije možete dobiti putem telefona +387 33 232 594 i +387 33 232 595.

Izvor: klix.ba

Share.

Comments are closed.