Mevlud u Misoči razgalio srca posjetitelja

U srijedu 06. decembra 2017. godine poslije jacije namaza u džamiji u Misoči, uz prisustvo velikog broja vjernika, održana je centralna mevludska svečanost povodom obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda a.s.,a u sklopu brojnih aktivnosti Manifestacije „Selam, ya Resulaallah“.

Već 13. put Medžlis IZ Sarajevo se trudi da ovom manifestacijom približi lik i djelo Poslanika a.s. današnjem čovjeku, da i danas iz njegovog života možemo uzimati pouke i poruke, da od njega učimo. Tradicionalni mevlud duboko ukorijenjen u našoj kulturi  je zaista lijep način za odavanje počasti Muhammedu a.s,  i tome svjedoče emocije prisutnih ljudi nakon stiha mevluda, radost koju osjete i suze koje puste kada su u pitanju ovakve manifestacije, poručio je imam džamije Misoča Dženan ef. Mahmutović.

U programu su učestvovali imami medžlisa IZ Sarajevo, a prelijepim učenjem ajeta iz Kur'ana, pomno odabranim i izvrsno interpretiranim ilahijama i kasidama noć u Misoči uveličali su članovi Hora Medžlisa IZ Sarajevo i ilijaškog Hora Preporod.

Prigodno predavanje glavni imam MIZ Sarajevo Ferid ef. Dautović.