Općina Ilijaš u saradnji sa Udruženjem „Istina” i predstavnicom ovog udruženja Munirom Džabijom na području naše lokalne zajednice već neko vrijeme provodi niz projekata. Zahvaljujući upravo toj saradnji danas je još jednom vrijednom donacijom obradovana dvočlana porodica Durmić iz Bioče. Ovo udruženje u saradnji sa Općinom Ilijaš dopremilo je pomenutoj porodici kravu i tele.

Ove donacije veoma su značajne za porodice koje se nalaze u teškim finansijskim situacijama i svaka pomoć je dobrodošla, te nisu krili svoje zadovoljstvo i radost prilikom dodjele donacije.

Ovo su bitni projekti koji veoma znače za građane naše loklalne zajednice. Sa Elvirom Durmić potpisan je ugovor o obaveznom držanju krave naredne tri godine.

U ime općinskog načelnika govorio je Zahid Muratović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu.

-Općina Ilijaš će uvijek biti otvorenih vrata za za ovakvu saradnju, jer u ovakvim slučajevima rješava se egzistencijalno pitanje jedne općine. Ovoj porodici donacija znači puno. Mi se zahvaljujemo i nadamo se da ćemo nastaviti sa ovom saradnjom i da će općina Ilijaš naći više sluha i u narednim projektima. Zahvaljujemo se  donatoru, a porodici želim puno sreće da vide hajra od donacije koju su dobili, kazao je Muratović.

Munira Džabija, predstavnica Udruženja „Istina“ je istakla da žele da doniranaju kravu kako bi bila od koristi za ovu porodicu.

Ispred Udruženja „Istina“ u saradnji sa općinom Ilijaš mi smo zatražili da nam pošalju imena i prezimena porodica kojima bi dobrodošla krava.  Od tri porodice, mi smo u saradnji sa donatorom odabrali ovu porodicu koja je vrijedna, a žive daleko od samog centra Ilijaša. U ragovoru sa njima kada smo dolazili da vidimo kakvo je stanje na terenu, uočili smo da bi im zaista dobrodošla jedna krava. Sretni smo da smo uspjeli da realizujemo ovu donaciju vrijednu preko 3.000 KM, a u pitanju su krava i tele. Ova porodica će po ugovoru da sačuva kravu i tele, te na neki način da prošire svoj stočni fond. Ovo je projekat gdje njima nije donirana, već pozajmljena krava da bi oni moglo da ostvare nešto. Jedan veliki važan projekat za BiH, kao i za građane BiH, jer na ovaj način pokušavamo pomoći u samozapošljavanju i otvaranju radnih mjesta. Nama je u interesu da pomognemo ljudima koji hoće da rade. Mi se iskreno zahvaljujemo svim našim vrijednim donatorima, koji redovno podržavaju naše akcije, kazala je Džabija.

Prilikom ove posjete općini Ilijaš, predstavnica Udruženja Munira Džabija je iskazala zahvalnost za odličnu saradnju, a posebna radost se osjetila na licu porodice Durmić.

Share.

Comments are closed.