Prigodnim programom, učenici i uposlenici OŠ „Podlugovi“ danas su obilježili Dan škole. Svako obilježavanje Dana škole u Podlugovima propraćeno je izuzetno kvalitenim kulturnim i zabavnim programom pa su posjetitelji i ove godine uživali u prelijepim interpretacijama, glumi, recitacijama,  plesnim tačkama, ilahijama i pjesmama. Ovom događaju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Općine Ilijaš, te brojni građani i roditelji učenika.

Prisutnima se obratio direktor škole Admir Abadžija, te se zahvalio prisutnim zvanicama, roditeljima i učenicima koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost. On je u toku programa prisutnim prezentirao značajnije aktivnosti i projekte koji su u toku školske godine realizovani.

-Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su danas sa nama, zaista mi je drago što je prisutan ovoliki broj zvanica. Također drago mi je što dijelite zajedno sa nama radost povodom Dana škole. Trenutno sam pod jakim utiskom ovih nesretnih događaja koji su se desili u posljednje vrijeme, a to je da su nas u kratkom vremenskom periodu napustila dva naša učenika i nesreća naših kolegica. Posebno se želim zahvaliti svima onima koji nam pomažu u našem odgojno-obrazovnom radu, a naglasio bi posebno Općinu Ilijaš koja je uvijek tu za nas i lokalnu zajednicu, ali i vijeće roditelja. Mnogi projekti su u fazi realizacije i o tome ćemo govoriti kada zaokružimo ovu jednu lijepu priču. U toku realizacije je jedan od projekata BH Telecoma od kojih smo dobili novu računarsku opremu, zatim opremanje škole u Ljubnićima zahvaljujući Općini Ilijaš ali i opremanje učionica uz pomoć vijeća roditelja. Zahvaljujem se osoblju OŠ „Podlugovi“ jer su oni glavni resurs ove škole, to su ljudi koji organizuju odgojno-obrazovni proces, kazao je direktor Abadžija.

U ime načelnika Općine Ilijaš, obratila se Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš koja je uputila najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

-Koristim ovu priliku da vam čestitam Dan škole i prenosem pozdrave od načelnika općine koji danas nije mogao doći. Općina Ilijaš će i u budućnosti pružati podršku OŠ „Podlugovi“ u procesu realizacije odgojno-obrazovnog procesa. Iskreno se nadam da će vaši učenici nastaviti nizati uspjehe kao i do sada, ali i da će biti najbolji ambasadori naše općine, naglasila je Mešetović.  

Mnogobrojne zvanice su došle da uveličaju ovaj trenutak  i nisu krili zadovoljstvo samom organizacijom priredbe. Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju. Učenici i nastavnici ove škole još jednom su pokazali svoju kreativnost i ozbiljnost organizovanja ovakvih događaja.

Menadžment JU KSC i Radio Ilijaš, svim uposlenicima i učenicima Osnovne škole „Podlugovi“ upućuje najiskrenije čestitke povodom Dana škole.

Share.

Comments are closed.