Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ implementira se od 2015. do 2019. godine od strane UNDP u mjesnim zajednicama 24 lokalne samouprave (općine i gradovi) u BiH, među kojima Općina Ilijaš, također, predstavlja jednu od jedinica lokalne samouprave.

 “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske. Ovaj projekat sufinansiraju vlade obje zemlje, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).  

U sklopu ovog počela je realizacija projekta rekonstrukcije sporstskog igrališta u Misoči.

Danas je počela rekonstrukcija sportskog igrališta u Misoči, što podrazumijeva zamjenu postojeće ograde, mobilijara i ostalih pratećih objekata. Radovi bi trebali biti završeni do 01. maja. Zahvaljujem se općinskom načelniku na pomoći u realizaciji ovog projekta-kazao je za Radio Ilijaš  Alen Matoruga, predsjednik MZ Misoča.

Glavni cilj je doprinijeti kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, infrastrukturu, te uključivanje socijalno isključenih kategorija.

Share.

Comments are closed.