MJESTO ZA REKLAMU

Mnogobrojnim aktivnostima u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ obilježen je Dan škole – 15. april i Dan otvorenih vrata. Pored predstavljanja škole budućim učenicima i sportskih aktivnosti, upriličena je i Svečana priredba u prostorijama škole, na kojoj su prisustvovale mnogobrojne zvanice, nastavno osoblje i učenici.  Amir Džafo, direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, kazao je da je Svečana priredba ujedno i prilika da se menadžment škole, na prigodan način zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji bitnih projekata.

„Imali smo posjetu učenika osnovnih škola sa područja općine Ilijaš i jedne škole sa područja općine Breza. Pokazali smo im naše kabinete, predstavili neke grupe predmeta, zanimanja trećeg stepena, učeničke radionice, frizerski salon.  Škola broji 410 učenika i u blagom smo porastu. Očekujemo da će sljedeće godine broj učenika biti veći jer se kvalitet u zadnje vrijeme počinje prepoznavati. U toku prošle kalendarske godine imali smo akciju prikupljanja pomoći za izgradnju lifta. Ovo je prilika da se još  jednom zahvalimo svima onima koji su  donirali novčana sredstva  i pomogli nam da realizujemo bitne projekte“, kazao je direktor Džafo.

Jedan od dobitnika zahvalnice je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Istakao je da je razvoj obrazovanja na području općine Ilijaš jedno od najvažnijih opredjeljenja.

„Prelijepo se osjećam u jednoj ovakvoj Javnoj ustanovi, jer je SŠC „Nedžad Ibrišimović“ pokazao izuzetan odnos prema radu i unosi novi elan i programsku orijentaciju. Ono što je jako bitno jeste to da u obrazovni proces uvodimo nova zanimanja, da opremamo kabinete najsavremenijom opremom. To radi menadžment ove škole i  nastavno osoblje. Naša obaveza jeste da ih podržavamo. Općina Ilijaš kroz svoj Budžet itekako prati razvoj obrazovanja jer je ono jedno od naših najvažnijih opredjeljenja. Takva sinergija daje uvijek pozitivne rezultate“, kazao je načelnik Fazlić.

Admir Mehmedagić , IV je razred  gimnazije, odličan je učenik i za sve prisutne na Svečanoj priredbi, upriličio je monodramu  kojom je, na humorističan način predstavio razmišljanje srednjoškolaca ali i skrenuo pažnju na važnost učenja.

„Prvenstveno sam upisao ovu školu zbog blizine. Ono što me posebno vezalo za školu jeste odnos nastavnika i učenika. Nakon srednje škole planiram upisati elektrotehniku“, kazao je Admir.

Podsjetimo, Srednjoškolski centar Ilijaš osnovan je 1961. godine odlukom Općine Ilijaš kao Gimnazija “Moša Pijade” Ilijaš, a od 1971. godine pa do 1992. godine radi kao Školski centar “Moša Pijade” Ilijaš. Škola je 1996. godine počela sa radom u veoma teškim uslovima sa upisanih 214 učenika raspoređenih u osam odjeljenja. U školskoj 1996/97. godini škola je djelimično obnovljena i rekonstruisana. Obnova i rekonstrukcija nastavlja se iz godine u godinu tako da danas možemo reći da je ova obrazovna ustanova dobro opremljena. Odlukom Općinskog vijeća, Srednjoškolski centar Ilijaš ponio je ime velikog bosanskohercegovačkog pisca Nedžada Ibrišimovića, koji je svoje posljednje godine života proveo u našem gradu.

Share.

Comments are closed.