Prvi sajam boračkog zadrugarstva u Bosni i Hercegovini bit će otvoren danas, u Sarajevu.

Na ovom internacionalnom događaju, okupit će se više od 60 domaćih i inostranih izlagača, u jedinstvenom projektu afirmacije boračkog preduzetništva.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada Salko Bukvarević je rekao kako su ciljevi projekta boračkog zadrugarstva, pronalaženje načina zapošljavanja putem zapošljavanja kroz zadruge i samozapošljavanje.

Dodao je da je cilj Ministarstva, također, da se pomogne u rehabilitaciji ratnih trauma, kao i da se obezbijedi pomoć djeci RVI i demobilisanih boraca.

Predsjednik Organizacionog odbora sajma Šerif Patković rekao je da su postignuti značajni rezultati u ovoj oblasti.

“Na sajmu izlaže više od 50 boračkih zadruga, kao i predstavnici iz Turske. Oko 67 izlagača prezentovat će dostignuća iz različitih oblasti, počevši od poljoprivrede do tehnoloških dostignuća i IT tehnologija”, istaknuo je Patković.

U okviru sajma, planirana je podjela poklon proizvoda za posjetitelje, a koje su obezbijedili domaći i inostrani izlagači.

Organizator sajma je Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Federacije Bosne i Hercegovine, uz podršku Grada Sarajevo i istanbulske opštine Bujukšehir Beledijesi (Büyükşehir Belediyesi), saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Sajam će biti održan u sportskoj dvorani Mirza Delibašić, na Skenderiji.

Share.

Comments are closed.