U periodu od 25. do 27.09.2020.godine u Sportsko rekreativnom centru – Ajdinovići, u organizaciji Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine održan je karate seminar “Ajdinovići 2020” .
Uz aktivnosti polaganja za majstorska zvanja od 1. do 5. dana, održane su i pripreme seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i treninzi za perspektivne takmičare.
Seminaru je pristupilo više od  130 učesnika iz 40 karate klubova.
Sve aktivnosti seminara održane su u skladu sa svim higijensko epidemiološkim mjerama Covid 19.

Naš sugrađanin Sead Mekić, trener u Centru borilačkih vještina „Bunkai“ stekao je ovom prilikom zvanje majstor karatea crni pojas-5. dan i bio je jedini kandidat za ovaj nivo.

Tim povodom Mekić je gostovao u programu Radio Ilijaša, te kazao kako je ovo zvanje velika čast, ali i velika obaveza, te da zvanja u karateu osim borilačke vještine,  više nastoje razviti karakterni i duhovni stepen kod majstora i mentalno ovladavanje i spremnost pravilnog reagovanja u najrazličitijim situacijama.

Nova zvanja za CBV „Bunkai“ stekla je i Nađa Matoruga –majstor karatea crni pojas-prvi dan. Više sreće i novu priliku za polaganje očekuje Iman Omanović.

S obzirom na specifične uslove i epidemiološku situaciju ove godine, trener Mekić zadovoljan je radom i uspjehom CBV „Bunkai“.

Učestvovali smo na  tri turnira i imali smo stopostotni učinak jer je to i naša strategija da na takmičenja ne šaljemo na turnire veliki broj članova, nego one koji su baš spremni i oni se uvijek vrate sa osvojenim medaljama za klub.

Turniri se organiziraju u posebnim uslovima, uz poštivanje epidemioloških preporuka, bez publike ali to kada su u pitanju borilački sportovi i nije loše s obzirom na to da omogućava kandidatima izuzetnu koncentraciju, pojasnio je Mekić.

U oktobru će CBV Bunkai učestvovati na turniru u Sarajevu, a do kraja godine bit će organizirano i polaganje za viša zvanja za članove Centra.

Share.

Comments are closed.