Studentski centar Sarajevo spreman je za prijem studenata u domove. Ove akademske godine u domove će useliti 1.350 studenata, a zaduženje soba će krenuti od 16. septembra.

– Trenutno vršimo podjelu soba koje će studenti početi zaduživati od 16. do 30 septembra. Cijena ishrane i smještaja nije mijenjana. Ona iznosi oko 300 KM, od kojih u prosjeku 150 KM plaća student, a ostatak subvencioniraju kantoni. Što se tiče ishrane, studenti imaju obezbijeđeno 50 obroka mjesečno, kazao je Dino Midžić, koordinator za smještaj studenata u Studentskom centru.

Vrijeme tokom ljetnog raspusta menadžment Studentskog centra iskoristio je za adaptaciju, čišćenje i uređenje soba.

– Na Bjelavama smo promijenili namještaj u četvrtom paviljonu, a u toku je tenderska procedura za zamjenu prozora. Također, zamijenjen je i inventar u petom paviljonu, odnosno stolovi, kreveti, madraci, stolice i podovi. U Nedžarićima je objekat u poprilično dobrom stanju, tako da u njemu nije bilo većih radova, samo redovne aktivnosti i zamijenjeno je 200 madraca, naveo je Midžić.

Iako Studentski centar ima spremne projekte utopljavanja objekata, zbog duga Poreznoj upravi ova investicija će morati pričekati još neko vrijeme.

Izvor: Oslobođenje

Share.

Comments are closed.