BIHILIJAŠKULTURAVIJESTI

KUD Ilijaš velikim koncertom u Sportskoj dvorani proslavio 15. rođendan

KUD Ilijaš ove godine obilježava velikih 15 godina postojanja i uspješnog rada, a to je igrom, pjesmom i zabavom proslavljeno velikim koncertom u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Prisutnima se na početku slavljeničke večeri obratila Selma Bešlija, predsjednica KUD Ilijaš,  koja je kazala kako je velika čast i odgovornost nastaviti putem kojim su hrabro i uspješno hodili njeni prethodnici, kada su 2009. godine osnovali ovo Društvo, učiti mlade generacije vrijednostima tradicije, baštine, folklora koji su sastavni dio identiteta svakog naroda.

-KUD Ilijaš marljivo radi već 15 godina, iza nas su veliki uspjesi, nagrade, gostovanja kako na domaćoj, tako i na svjetskim manifestacijama.  Velika mi je čast da i sama mogu kulturi, običajima, tradiciji učiti naše mlade generacije. Posebnu zahvalnost zato dugujemo osnivačima našeg Udruženja, posebno gospođi Azemini Habibić, kao i drugim ljudima koji su zaslužni za naš uspjeh, a tu je posebno naš koreograf Refik Kulić, a osim njega i Edin Udovčić, Edin Habibić, gospođa Jozefina, gospođa Karmela i mnogi drugi i želim da im se zahvalim od srca što su uložili puno truda da bi naše Udruženje bilo ono što danas jeste, naglasila je Bešlija.

KUD Ilijaš od svog osnivanja ima bezrezervnu podršku Općine Ilijaš, te je u nastavku jubilej čestitao i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

-Čestitam KUD-u Ilijaš 15. rođendan i želim da sve naredne rođendane proslavljaju na ovako lijep način, donoseći nama Ilijašanima i dragim gostima jedan ovako lijep događaj, jedan veličanstven koncert,  hvala i svima vama koji ste večeras ovdje da zajedno proslavimo ovaj veliki jubilej, kazao je načelnik Fazlić.

Zahvalnice za podršku projektima i radu Društva dobili su: Općina Ilijaš i načelnik Akif Fazlić, Sanja Zagorac-Jozić,  Salkuna Salihović, JU KSC i Radio Ilijaš, Dženita Čehajić-Kulo, a  sponzori večeri su: Restoran i caffe Diana, Caffe bar Merak, Autoservis Visoka, Šišić Mersiha, Ezam, Žene SDA Ilijaš, Halilović doo i Amna Memić.

Udruženje KUD Ilijaš predstavilo se na Koncertu sa četiri koreografije, sva tri ansambla, a najznačajniji nastup bio je onaj najmlađih članova.

Osim domaćina, sjajne nastupe imali su i gosti iz drugih gradova i općina: „Naša mladost“ iz Ključa, KUD  „Aktivisti Poljice“ Lukavac, KUD “Izudin Mulabećirović-Izo“Jelah, KUD “Borac“ Travnik, a pjesmom je prisutne počastio i naš Asim Zukić.

U okviru ove 15. godišnjice KUD „Ilijaš“ organizirao je i  radionice za osme i devete razrede OŠ “Srednje“, te za mališane u Ilijašu u Biznis centru.

-Naša nagrada večeras jeste vaše prisustvo i podrška, ponos i sreća na licima roditelja, nana, deda i ostalih članova porodica djece koja su nastupala. Prateći vaše reakcije, zaključujemo da radimo nešto što je dobro, pozitivno za našu djecu, ali i cijelu lokalnu zajednicu. Još jednom se zahvaljujemo našim dragim gostima koji su svojim prisustvom uveličali obilježavanje 15 godina rada KUD-a Ilijaš, vama koji ste nas svojim dolaskom podržali, ali i našim članovima koji čine najvažniju kariku u ovoj lijepoj priči KUD-a Ilijaš, poručeno je sa večerašnjeg ilijaškog jubileja.

Povezane objave

Back to top button