Adis Duraković: Najvećim solističkim koncertom Hor Preporod obilježit će 20 godina rada

Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković najavio je u našem programu Solistički koncert Hora Preporod Ilijaš, a koji će biti održan 08. septembra 2023. godine na Gradskom stadionu u Ilijašu povodom velikog jubileja 20 godina postojanja i uspješnog rada Hora Preporod Ilijaš.

Obilježavamo 20 godina rada i postojanja Hora Preporod pod tim nazivom. Hor Preporod ostvario je izuzetan uspjeh i razvoj u svom radu, prepoznatljivi smo i rad viđeni gosti na svim velikim koncertima ilahija i kasida kako u BiH, tako i u našim džematima u dijaspori. Hor je nastao pod nazivom MOSS, a kasnije El Fatih tokom devedesetih godina kada smo mi bili djeca. Vrijeme je da mlada ekipa preuzme uloge voditelja našeg Hora, a imamo izuzetne mlade i muške i ženske članove. Koncert na stadionu je naš jubilej i taj događaj po organizaciji i sadržaju bit će dosad najveći spektakl, ne samo za Ilijaš, nego i za ostale gradove. Nama je Sportska dvorana postala premala, a naš stadion zaista ispunjava sve kriterije za prijem većeg broja publike, kazao je Duraković. 

Napominje da je svaki koncert Hora Preporod u Ilijašu bio humanitarnog karaktera, a čak i kad je naplaćivan ulaz na koncert sva sredstva bila su usmjerena za obnovu ilijaških u ratu porušenih džamija, tako da je Hor Preporod vakif i učesnik obnove svih ilijaških džamija.

Suorganizator je JU KSC i Radio Ilijaš, a pokrovitelji su Općina Ilijaš, kantonalno i federalno ministarstvo kulture i sporta, BH Pošta, BH Telekom i brojni drugi sponzori. Ulaz na koncert je besplatan, a koncert je i ove kao i svih prethodnih godina humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć porodici Šabić. Između ostalih, na koncertu će nastupiti: hafiz Aziz Alili, Armin Muzaferija, Šaha Isaković, Faris Berbić, te gosti iznenađenja.

Prethodni članakSvečani prijem i dodjela ruksaka sa priborom za 223 ilijaška prvačića
Naredni članakJesen ove godine toplija od prosjeka, očekuje se manje padavina