Alan Šerak: Zadovoljni smo pobjedom Nermina Nikšića

Unutarpartijski izbori za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) održali su se jučer, a kandidati za predsjednika stranke su bili: Nermin Nikšić, Edin Delić i Svetozar Pudarić. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije SDP-a Nermin Nikšić je na stranačkim izborima SDP-a osvojio 57 posto svih glasova, tako da ostaje na čelu Socijaldemokratske partije BiH i u naredne četiri godine.

Tim povodom kontaktirali smo Alana Šeraka, predsjednika općinske organizacije SDP Ilijaš, koji je za naš Radio rekao nešto više o izlasnosti građana Ilijaša na glasanje, te da li su zadovoljni pobjedom Nermina Nikšića.

-Što se tiče izlasnoti građana na glasanje u Ilijašu je bila oko 79 posto. Zadovoljni smo rezultatom, jer članovu su izabrali put koji smo započeli prije četiri godine, a to je svakako jačanje SDP-a, poboljšanje trenutnih rezultata, a to sa Nerminom Nikšićem i možemo.  Njegova pobjeda je očekivana, tako da nekih posrednih komentara nije ni bilo. U Ilijašu je osvojio 202 glasa od 236. Očekivali smo ovakav ishod, a vidim i u ostalim općinama kao što je u Ilijašu taj rezultat je manje više isti, kazao je Šerak.

Preliminarni rezultati kažu da je Nermin Nikšić je osvojio 12.668 glasova ili 57,12 posto, Edin Delić osvojio je 8.414 glasova ili 37,94 posto, a Svetozar Pudarić je osvojio 1.094 glasa ili 4,95 posto.

Prethodni članakProgram obilježavanja Dana logoraša općine Ilijaš
Naredni članakPočela rekonstrukcija puteva u Lješevu