ILIJAŠVIJESTI

Anketa /Pitali smo ih: Gdje će Ilijašani za Novu godinu ?

Bliži nam se doček Nove godine, a gde će građani Ilijaša dočekati najluđu noć zavisi od raspoloženja, finansijske situacije i okruženja. Mnogi dočeku pridaju više značaja nego što treba, dok drugi ipak oni malobrojniji smatraju tu noć nimalo drugačijom od ostalih večeri. Oni koji slave bit će na okupu sa dragim ljudima i odabrat će sigurno najbolje rješenje za dobar provod. Dok odbrojavamo sitno do dočeka Nove 2019. godine danas smo izašli na ulice Ilijaša i razgovarali sa građanima o tome gdje će provesti i s kim novogodišnju noć. Ilijašani će uglavnom ovu noć proslaviti u kućnoj atmosferi, sa prijateljima i porodicom, dok su se neki odlučili i za provod na novoizgrađenom Gradskom trgu u Ilijašu.

Za Novu godinu, kući sa porodicom će biti i Fikret Nukić.

– Novu godinu ću dočekati kući sa svojom porodicom, a u narednoj godini očekujem da sve bude bolje. Smatram da nam je zdravlje na prvom mjestu, dok će ostalo sve vremenom doći, kazao je Nukić.

Edina Nahić će Novu godinu također proslaviti u krugu porodice.

– Kao i prethodnih godina bit ću sa mužem i ostalim članovima prodice. Djeca su u inostranstvu i malo sam tužna zbog toga što nisu mogli doći, ali samo nek su živi i zdravi, kaže Nahić.

Ilijašanka Lejla Čutura će u društvu prijatelja započeti Novu godinu u Ilijašu na javnom dočeku.

– Večeras ću biti malo kući sa porodicom, a vjerovatno ćemo prošetati i do Gradskog trga ovdje u Ilijašu gdje će biti i vatromet. Ja kao i svi ostali očekujem da nam ova godina bude barem malo bolja od prethodne, istakla je Čutura.

Midhat iz Ilijaša će dočekati Novu godinu u društvu unuka.

– Kao i obično Novu godinu dočekujem u nekom kućnom ambijentu zajedno sa suprugom čuvajući svoje unuke, dok će omladina negdje sigurno u grad. Prvo želim sebi i svima dobro zdravlje, a onda para i sreće, istakao je Midhat.

Penzioner  Šahin Bajrić kaže da bi najsretniji bio kad bi u Novoj godini bilo više posla za omladinu.

– Očekujem da nam bude bolja Nova godina, a samim tim i narod ali i država. Bilo bi mi drago da omladina ima posao i da radi. Već sam dugo u penziji, iako je mala ja sam zadovoljan, kaže Bajrić.

Dječak Anel Kadrić kaže da bi bio zadovoljan u Novoj 2019. godini kad bi ljudi bili bolji.

– Novu godinu ću provesti sa svojom porodicom i prijateljima, a ono što želim u budućnosti jeste da postanemo mnogo bolji ljudi, istakao je Anel.

Rukija Mujić  želi svima da budu zdravi i veseli u Novoj godini.

– Očekujem prvo da budem živa i zdrava što želim i ostalim ljudima, a Novu godinu slavim sa svojom djecom, govori Mujić.

Ukoliko se još uvijek niste odlučili gdje za doček Nove godine, pozivamo vas da posjetite novoizgrađeni Gradski trg u Ilijašu i uživate u trosatnom programu koji počinje u 22:00 sata. U novogodišnjoj noći Ilijašane će zabavljati bend “Generacija plus” i ilijaški rock bend “Meteori”, a u ponoć je planiran i novogodišnji vatromet.

Ekipa Radija Ilijaš svim slušateljima i čitateljima želi sretnu Novu 2019. godinu, puno zdravlja, sreće i ljubavi.

Povezane objave

Back to top button