Proteklog vikenda članovi STK ” Hašim Spahić ” igrali su ligaške mečeve u Premijer ligi BiH za žene i muškarce kao i meč lige FBiH u stonom tenisu za veterane.

Ženska ekipa je igrala svoje mečeve premijer lige u Banja Luci i Prijedoru. Ekipa STK ” Borac” – Banja Luka je poražena sa 4:0 dok je derbi ovog kola protiv ekipe STK “Prijedor ” nakon neizvjesnog meča pripao našim igračicama sa 4:2 odlučujuću  partiju dobila je naša Harisa Mešetović protiv Sanje Milojice sa 3:0.

Za razliku od ženske ekipe, muška ekipa je bila domaćin ekipama STK “Lukavac” i STK “Kreka” – Tuzla, STK “Hašim Spahić” u sastavu Mirnes Čustović, Danijel Barić , Rasim Ibrahimspahić i Mirzet Ibrahimspahić je imala polovičan uspjeh, naime ostvarena je pobjeda protiv ekipe STK “Lukavac” sa 4:3 uz odličnu igru Mirnesa koji je ostvario obje pobjede u pojedinačnoj konkurenciji kao i u dublu sa Barić Danijelom, a također odlučujuću četvrtu partiju je dobio Rasim Ibrahimspahić koji je sa 3:2 porazio iskusnog Elvira Hanića. Meč IV kola je pripao ekipi STK “Kreka” – Tuzla sa 4:2.

Također veteranska ekipa STK “Hašim Spahić” u sastavu Zlatan Lovrić, Tahir Gavranović, Muriz Nuhanović, Senad Čustović i Zdravko Barić je igrala svoj meč III kola lige FBiH za veterane protiv ekipe STK “Žepče” koja je nastupila u sastavu Branko Mijatović, Franjo Udovičić , Karlo Matijević i Goran Buzeljka, nakon neizvjesnog meča sa puno preokreta (ekipa je vodila sa 3:0, a Žepče je izjednačilo na 3:3) . Odlučujuću četvrtu partiju za veteransku ekipu je ostvario Barić Zdravko pobjedivši Udovičić Franju sa 3:0. Sa dvije pobjede Zdravko Barić je bio junak ove pobjede.

Idućeg vikenda muška ekipa gostuje u Banja Luci.

Share.

Comments are closed.