BIHILIJAŠSPORT

Počeo VI Memorijal “Fikret Fazlić” u Sportskoj dvorani Ilijaš

U znak sjećanja na velikog trenera i idejnog tvorca Stonoteniskog kluba ” Hašim Spahić ” iz Ilijaša rahmetli Fikreta Fazlića u subotu i nedelju u Sportskoj dvorani Ilijaš održava se VI tradicionalni memorijalni turnir u stonom tenisu u organizaciji STK ” Hašim Spahić ” i Kulturno-sportskog centra i Radio Ilijaš.

-Ilijaš je ponovo centar stonog tenisa, poslije nekoliko vrlo važnih takmičenja, organizujemo Memorijal posvećen velikom stručnjaku treneru Fikretu Fazliću. Pored rahmetli Fikreta, ovo će biti prilika da se sjetimo i prvog predsjednika Skupštine kluba rahmetli Rame Marukića i našeg velikog prijatelja, donatora i stonotenisera-veterana rahmetli Nuhanović Muriza-Nuhana. Ponosan sam da učestvuje 230 igrača i igračica, od Prijedora i Ljubuškog. U Ilijašu se očekuje praznik stonog tenisa i niz uzbudljivih i intresantnih mečeva. Intersantno je napomenuti da je potvrđena teza da je stoni tenis najmasovniji pojedinačni sport na svijetu što potvrđuje činjenica da na turniru učestvuje najmlađi učesnik koji ima osam godina, a najstariji ima  82 godine, kazao je za Radio Ilijaš Senad Čustović iz STK “Hašim Spahić”. 

Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić naglasivši važnost sjećanja na velikog sportistu i trenera koji je odgojio generacije današnjih uspješnih ilijaških stonotenisera Fikreta Fazlića, te poželio ugodan boravak u Ilijašu svim takmičarima,  te da igra bude fer i da pobijedi najbolji.

Turnir se boduje za rang liste Stonoteniskog saveza BiH i igra se u kategorijama: NAJMLAĐI KADETI/KADETKINJE, MLAĐI KADETI/KADETKINJE, KADETI/KADETKINJE, JUNIORI/JUNIORKE, SENIORI/SENIORKE I VETERANI.

Očekuje se učešće 230 igrača i igračica iz Prijedora, Kotor Varoši, Banja Luke, Srbca, Modriče, Ključa, Doboj Istoka, Gračanice, Tuzle, Lukavca, Ljubuškog, Zenice Viteza, Kaknja, Prozor- Rame, Sarajeva, Jajca, Maglaja, Žepča, Breze i Ilijaša.

 

Povezane objave

Back to top button