Brojne rekonstrukcije puteva na području općine Ilijaš

Na području općine Ilijaš trenutno se realizira nekoliko projekata rekonstrukcije i asfaltiranja putne infrastrukture.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predstavnici Službe za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje posjetili su lokalitet na kojem se asfaltira dionica Kadarići – Balibegovići. Riječ je o lokalnom putu koji je asfaltiran u dužini od 1000 metara i koji spaja mjesnu zajednicu Ljubinići i mjesnu zajednicu Kadarići. Vrijednost radova je 197.620,02 KM.

Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

“Radostan sam jer moje naselje posjeduje kanalizaciju, uličnu rasvjetu i napokon asfaltirani put koji nas spaja preko Kadarića sa gradom”, kazao je Mevludin Vatreš, stanovnik Balibegovića.

Trenutno se od lokalnih puteva radi na rekonstrukciji i asfaltiranju još dvije dionice i to u Sovrlama zaseok Marići u dužini 700 metara, a vrijednost ugovorenih radova je 99.041,67KM, te dionica Vlaškovo – Gornja Karaula u dužini 1980 metara, vrijednost ugovorenih radova 741.535,52KM.

U toku je i rekonstrukcija regionalnog puta R445 u Lješevu, koju vrši Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Rekonstruisat će se 686 metara, a vrijednost ugovorenih radova je oko 650.000,00 KM.

Također je u toku prva faza radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Gornjoj Karauli, u dužini 750 metara. Vrijednost ugovorenih radova je 59.546,67 KM, a izvođač radova je TB INŽENJERING” d.o.o. Breza.

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakDanas je Dan Arefata
Naredni članakU toku brojni infrasturkturni projekti na području općine Ilijaš