ILIJAŠVIJESTI

Centrotrans: Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica počinje u petak

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje u petak, 01.07.2022. godine. Povodom toga, obavještavamo korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte od marta 2020. godine vrijede do 15. jula  2022. godine i da su iste obavezni produžiti za mjesec juli do navedenog roka.

Važna informacija za korisnike iz ove kategorije jeste da se izdavanje mjesečnih karata za juli vrši prema važećem tarifnom cjenovniku i nakon 15.07.2022. mjesečne karte i kuponi iz mjeseca marta 2020. godine neće biti validni.

Studenti su u obavezi izvršiti zamjenu/kupovinu svojih mjesečnih karata za mjesec juli po važećem cjenovniku. Mjesečne karte za studente su subvencionirane od strane Kantona Sarajevo i pod tim uslovima se i kupuju.

Đačke mjesečne karte zbog početka ljetnog raspusta nisu validne, ali ukoliko korisnici javnog gradskog prevoza iz ove kategorije imaju potrebu za korištenjem prevoza iste mogu kupiti po važećem cjenovniku za mjesec juli 2022. godine.

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Centroprint kiosci (Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća),
  • Autobuska stanica Sarajevo,
  • Autobuska stanica Ilijaš.

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od 01-05.07.2022. godine.

Povezane objave

Back to top button