Čestitka za Dan 126. Ilijaške brigade Armije RBiH

Povodom 1. jula – dana 126. Ilijaške brigade Armije RBIH, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“Svim građanima Ilijaša, šehidskim porodicama i porodicama poginulih boraca, patriotama, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama u ime Općine Ilijaš i u svoje lično ime upućujemo najiskrenije čestitke povodom 29. godišnjice formiranja 126. Ilijaške brigade.

Dan formiranja 126. Ilijaške brigade prilika je za podsjećanje na značaj odbrane Bosne i Hercegovine i Ilijaša, te doprinos pripadnika ove brigade koji su odbranili njene građane od agresije i sačuvali njen suverenitet.

Neka je vječni rahmet svim šehidima i poginulim borcima, nikada ne smijemo zaboraviti njihovu šehidsku krv utkanu u temelje naše države i doprinos u stvaranju jedne nam jedine domovine, Bosne i Hercegovine.

Ilijaški borci su pokazali neizmjernu ljubav prema svojoj općini i svojoj državi i danas nakon 30  godina od agresije na našu državu moramo poslati poruku jedinstva i solidarnosti kakva je bila tokom odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine.

Vođeni vašom odanošću, hrabrošću i herojstvom želimo da sve naredne godišnjice i jubileje zajedno dočekujemo u miru, gradeći nove vrijednosti za bolji život generacija koje dolaze.”

Prethodni članakPD “Bijambare”: 8 372 metra planinarskog hodanja za svaku nevino ubijenu žrtvu genocida u Srebrenici
Naredni članakU subotu Kreativni park za najmlađe na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu