BIHVIJESTI

Cliff Diving: Iffland i Hunt pobjednici skokova u Mostaru

Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, koji ove godine nastupa pod francuskom zastavom, pobjednici su mostarskog takmičenja Svjetskog prvenstva Red Bull Cliff Diving.  

Mostar je protekla tri dana bio domaćin najboljim svjetskim visinskim skakačima, a spektakularno takmičenje završeno je u subotu finalnom serijom skokova nakon koje su se Iffland i Hunt pokazali najkonstantnijim.

U prvoj seriji skokova, koja je održana u četvrtak, skakači i skakačice skakali su direktno s luka Starog mosta, u znak poštovanja prema mostarskoj tradiciji skokova, dok su u preostale tri serije muškarci skakali s platforme visoke 27 metara, a žene s 21 metra visine.

U ženskoj konkurenciji druga je bila Meksikanka Adriana Jimenez, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

U muškoj konkurenciji uz Hunta, kojem je to bila 40. pobjeda u karijeri, na pobjedničko postolje popeli su se drugoplasirani Rumun Constantin Popovici i trećeplasirani Rus Nikita Fedotov.

Takmičenjeu Mostaru bilo je drugo u ovogodišnjem kalendaru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva, a nakon Mostara slijede takmičenja u Downpatrick Headu u Irskoj i Polignanu u Italiji.

Povezane objave

Back to top button