MAGAZIN

Direktor Nihad Salkić i najbolja učenica Amila Demirović o uspjesima i radu u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“

U našem Jutarnjem programu danas smo ugostili direktora Osnovne škole „Hašim Spahić“ Nihada Salkića i najbolju učenicu Amilu Demirović.

Direktor Salkić kaže da su svi bili zatečeni nastalom situacijom i prelaskom na online platformu i organizaciju nastavnog procesa, ali nakon što su prevaziđene tehničke poteškoće i nastavnici i učenici odlično su se snašli, bili solidarni i uvijek spremni pomoći jedni drugima.

U tome nam je značajno pomogao BH Telecom koji je omogućio djeci koja nisu imala internet da dobiju besplatan internet. Određene organizacije, firme su donirale određenu opremu i ovom prilikom želim da se zahvalim Općini Ilijaš, Fazum gradnji, Viziji gradnji, Sanaciji kao i svim pojedincima i organizacijama koji su nam donirali opremu, kazao je direktor Salkić.

Novi đaci

I u OŠ „Hašim Spahić“ pri kraju je testiranje prvačića, upisana su 52 nova učenika, odnosno tri odjeljenja.

-Za sve učenike koji su mogli izvaditi ljekarsko uvjerenje izvršena su testiranja, odnosno za njih 49. Očekujemo u augustovskom roku za preostala tri učenika, a tada očekujemo i upis od pet do 10 novih prvačića.

Mala matura

Ispraćeno je 80 učenika devetih razreda, tri odjeljenja. Velika sreća za njih je što su pored mature imali i ekskurziju u septembru 2019. godine.

-Naši maturanti mogu biti zadovoljni da su imali i ekskurziju, matursko veče bilo je 11. juna u restoranu Diana uz poštivanje svih mjera Kriznog štaba, nadam se da će im oproštaj od osnovne škole ostati u lijepom sjećanju.

Vrijeme je da krenete naprijed, ustrajni i nadahnuti u svoj izbor. Naučili ste koliko vrijedite i koliko je malo stvari nemoguće kada ste marljivi i posvećeni svojim ciljevima. Nadamo se kako ćete pronaći zadovoljstvo odabranim zanimanjem. Neka vas pozitvina sjećanja na vašu školu, druženja, prijateljstva, ali i na nas sve uposlenike škole podsjećaju kako je vaš drugi dom uvijek tu za sve vas. Nadamo se kako ćete svoje odrastanje u našoj školi pamtiti kao jedno od najljepših razdoblja svog života, poručio je svim maturantima direktor Salkić.

Najizvrsnija učenica Amila Demirović

Jedna od  maturantica Osnovne škole „Hašim Spahić“  bila je i Amila Demirović, učenica IX2. Među mnogim vrijednim i odličnim učenicima, Amila je proglašena najizvrsnijom učenicom svoje generacije. Od prvog do devetog razreda osnovne škole Amila je imala uspjeh 5,00 i primjerno vladanje.

Uporedo sa  školom, Amila je pohađala, i ove godine i završila, i osnovnu muzičku školu, odsjek Klavir. Učestvovala je na brojnim školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike, fizike i bosanskog jezika i književnosti, te postizala zapažene rezultate. Odlično poznaje engleski, a vrijedno uči njemački i arapski jezik. Aktivna je u mektebu i Školi hifza.

Amila je upisala Gimnaziju u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ a s obzirom na to da je velika zaljubljenica u prirodne nauke, to će biti njen izbor i prilikom upisa na fakultet, najvjerovatnije će studirati Elektrotehniku.

Svojim vršnjacima je poručila  da imaju vjeru u sebe i da se uvijek pouzdaju u sposobnost i znanje, jer je znanje moć.

Produženi boravak

Prostor stare sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” Ilijaš bit će namijenjen za potrebe produženog boravka. Direktor škole Nihad Salkić istakao je da su radovi završeni  i sada slijedi opremanje prostorija, te se nada da će svečano otvorenje biti upriličeno već u septembru.

-Želim ovom prilikom da se zahvalim  Općini Ilijaš na čelu s Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, te Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mladih  KS na čelu s ministrom  Anisom Krivićem što su prepoznali ovakav jedan projekat i doprinijeli da se izgradi ovaj prostor koji će nam koristiti za produženi boravak, kazao je direktor Salkić.

Nadamo se da će septembar donijeti uobičajenu graju u školske hodnike i da će đaci i nastavnici koristiti pogodnosti produženog boravka u OŠ “Hašim Spahić”.

Povezane objave

Back to top button