Dječija radost mevludu: Održan dječiji mevludski program u džematu Novi Ilijaš

U subotu, 9. novembra 2019./12.rebiul-evvela 1441.H.g., u Centralnoj džamiji u Novom Ilijašu, poslije podne-namaza upriličena je mevludska svečanost povodom godišnjice rođenja poslanika Muhammeda.

-Ova svečanost je bila posebna zato što su cijeli program (učenje Kur’ana Časnog, prijevod, salavate, mevlud i šerif, ilahije i citiranje hadisa)  izveli mektepski polaznici iz ovog mekteba. Prije samog programa, upriličeno je i šerijatsko vjenčanje dvoje mladenaca koji su odlučili obaviti taj čin u ovoj džamiji baš na ovaj mubarek dan, kazao je imam džamije Novi Ilijaš mr. Ejub ef. Velić.

Gost predavač, mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama za mektepsku nastavu, obratio se prisutnim roditeljima, mekteblijama kao i ostalim dzematlijama nadahnutim vazom o Poslaniku.

U okviru drugog dijela programa, organizirana je i radionicu za najmlađe polaznike u odvojenoj učionici koji su obojili i napisali čestitke povodom rođenja Poslanika Muhammeda, Na kraju su djeca obradovana mevludskim bombonama i sokom.

Za uspješan program organizatori se zahvaljuju Džematskom odboru džemata Novi Ilijaš, roditeljima i djeci, i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom programu.

Izvor: MIZ Sarajevo, Džemat Novi Ilijaš

Prethodni članakNovi poraz za OKI “Ilijaš 126”
Naredni članakIzvanredna igra i nova pobjeda za OK Ilijaš