VIJESTI

Do kraja godine bit će uređen okoliš 37 škola i vrtića u KS

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje, realizira projekt uređenja okoliša unutar i oko odgojno-obrazovnih ustanova i drugih javnih ustanova u KS.

Cilj tog projekta je urediti i obnoviti okoliš, zaštititi ljudsko zdravlje i prava na zdrav život, a sve u svrhu osiguranja boljih uslova za odgoj i obrazovanje djece.

S tim u vezi, Ministarstvo je sa KJKP “Park” potpisalo Sporazum o realizaciji i finansiranju aktivnosti “Uređenje okoliša unutar i oko odgojno-obrazovnih ustanova”. Za tu namjenu, Ministarstvo je u budžetu KS za ovu godinu izdvojilo 270.000 KM. Sporazumom je planirano uređenje okoliša unutar i oko 37 odgojno-obrazovnih ustanova s područja Kantona Sarajevo.

U saradnji sa odgojno-obrazovnim ustanovama, koje imaju mogućnosti, a u cilju razvijanja svijesti o zaštiti okoliša, bit će formirani urbani vrtovi, koje će uređivati i održavati učenici i djeca ustanove.

Ministarstvo je planiralo nastaviti realizirati navedene programske aktivnosti i u 2024.godini, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Povezane objave

Back to top button