VIJESTI

Dodijeljena sredstva za 16 projekata za mlade, a otvoren i novi javni poziv

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo dodijelilo je 75.762,14 KM za realizaciju 16 projekata za mlade, koji su ispunili uvjete i kriterije za dodjelu sredstava po Javnom pozivu.

Resorni ministar Pavle Krstić je potpisao ugovore sa 16 predstavnika udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija, čiji su projekti prihvaćeni za sufinansiranje.

Kriteriji za javni poziv su oblikovani na način da potaknu i osnaže mlade ljude da se aktivnije uključe u ostvarenje ciljeva Strategije prema mladima Kantona Sarajevo.

Za tu namjenu u ovoj godini ostalo je još 35.000 KM neutrošenih sredstava, te je za njihovu dodjelu Ministarstvo raspisalo Javni poziv za sufinansiranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade iz Budžeta KS za 2023. godinu (II dio) koji je objavljen na zvaničnoj web stranici Ministarstva.

Iz Ministarstva su pozvali udruženja/neprofitne i studentske organizacije da apliciraju na javni poziv, te dostave svoje prijedloge projekata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Povezane objave

Back to top button