Druženje uprave i prijatelja NK Ilijaš u Restoranu Diana-ambiciozni planovi za omladinski nogometni pogon

Članovi Uprave, simpatizeri, sponzori, prijatelji NK Ilijaš okupili su se večeras u Restoranu Diana kako bi obilježili postignuti uspjeh u posljednjih nekoliko mjeseci otkad je formiran novi Upravni odbor ilijaškog fudbalskog kluba.
Predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš Amar Dovadžija kaže da je ova večer način da se zahvale svima koji su na bilo koji način podržali aktivnosti NK Ilijaš.

– Mi smo prije svega zadovoljni što smo uspjeli vratiti dugovanja od sedam-osam hiljada KM koja smo zatekli u klubu, opremili smo svlačionice i sigurno poboljšali uslove za rad. Vratili smo igrače u tim, sama činjenica da smo u prva četiri kola osvojili više bodova, nego u cijeloj prošloj sezoni u 13 kola, govori dovoljno o našem uspjehu, ozbiljnosti i radu. Naš cilj je da vratimo omladinu na Gradski stadion i svaki vikend imamo pet-šest utakmica. Želimo na stadion da vratimo svu djecu iz škola fudbala i to je najveći uspjeh i bogatstvo. Treba da izgradimo jak omladinski pogon sa 150-200 djece, da ih sklonimo sa ulice, da ih odgojimo da budu dobri i pošteni ljudi, pa onda sve ostalo u životu. Ilijaš je uvijek bio prepoznatljiv po sportskim talentima i razvijanjem, ulaganjem u te talente imat ćemo jak tim koji će moći da se suprotstavi svim protivnicima u Drugoj ligi FBiH, to će biti najbolja uzdanica i pojačanje prvom timu tako da nam neće trebati neka pojačanja sa strane, kazao je Dovadžija za Radio Ilijaš.

Već u maju ove godine bit će nastavljenje aktivnosti izgradnje i unapređenja infrastrukture na Gradskom stadionu i prostorijama NK Ilijaš, a najviše pažnje u ovoj sezoni bit će posvećeno djeci kako bi NK Ilijaš vratio izgubljeni imidž kluba sa najjačim omladinskim pogonom.

Druženju su, između ostalih, prisustvovali ministar finansija u Vladi KS Jasmin Halebić, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, zastupnica u Skupštini KS Bibija Kerla, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, vijećnici Općinskog vijeća i drugi gosti koji podržavaju sport i uspjeh NK Ilijaš.

Prethodni članakProglašenjem pobjednika i dodjelom medalja i pehara završen Memorijal „Fikret Fazlić-Fikro“
Naredni članakSvečanom sjednicom OV Ilijaš obilježen Dan Armije RBiH