BIHSPORTVIJESTI

Faruk Hadžibegić više nije selektor Zmajeva

Faruk Hadžibegić više neće biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon vezanih neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon tri vezana poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojima BiH nije postigla niti gol, Hadžibegić više neće voditi Zmajeve i donesena je odluka.

Nogometni savez BiH i Faruk Hadžibegić dogovorili su sporazumni raskid saradnje. Hadžibegić je na klupi Zmajeva proveo samo četiri utakmice.

To je plod sastanka i pregovora selektora Hadžibegića sa članovima Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. Podsjetimo, razgovor s Hadžibegićem najavio je predsjednik saveza Vico Zeljković u ekskluzivnom razgovoru za Klix.ba prije dva dana, a neposredno nakon neuspjeha protiv Luksemburga u Zenici (0:2).

Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva. Očekivanja su bila velika, no rezultat nismo dobili.

Impresivan je bio njegov debi na klupi Zmajeva. U odličnoj atmosferi u Zenici “pao” je Island rezultatom 3:0, a očekivanja su tu još više porasla.

Međutim, ubrzo smo se vratili u realnost. Težak poraz od Slovačke, očekivan od Portugala, a onda i katastrofalan od Luksemburga u Zenici značili su da nastavka nema.

Javnost i navijači pozvali su na smjenu selektora Hadžibegića, a na tribinama stadiona Bilino Polje u Zenici odjekivalo je “Faruk, odlazi”. To se na kraju i dogodilo, a dvije strane su sporazumno raskinule saradnju.

O novom selektoru reprezentacije BiH pisat će se narednih dana, nakon što se obave razgovori. Ko god da dođe na poziciju selektora Zmajeva, čeka ga težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se nastavljaju u septembru, ali i osiguran baraž za odlazak na Euro.

klix.ba

Povezane objave

Back to top button