Humanitarna kampanja BHRT-a i Pomozi.ba za pomoć Turskoj i Siriji nastavlja se do 31. marta

Humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi” za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji se nastavlja i trajat će do 31. marta 2023. godine. 

Nakon uspješno završenog prvog dijela humanitarne kampanje i “Teletona” kojeg su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), Javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba, tokom kojeg je prikupljeno više od 300.000 KM, organizatori su donijeli odluku da se kampanja pomoći nastradalima u zemljotresima u Turskoj i Siriji nastavlja do kraja marta ove godine.

RAČUNI I PODACI ZA UPLATE IZ BOSNE i HERCEGOVINE I INOSTRANSTVA

Humanitarna kampanja prikupljanja sredstava počela je 1. marta i bilo je predviđeno da traje do 16. marta ove godine. Tokom prvih 16 dana kampanje, koji su kulminirali posebnim programom “Teleton” koji je BHRT sinoć emitirao na svim svojim platformama, a tokom kojeg su se poznate ličnosti iz političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života iz cijele Bosne i Hercegovine javljali građanima na pozive na telefonski broj 17006, organizatori su donijeli odluku da se nastavi prikupljanje pomoći za nastradale u katastrofalnim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

“Rezultat humanitarne kampanje BHRT-a i udruženja Pomozi.ba pod nazivom ‘17006 pozovi i pomozi’ nadmašio je naša očekivanja. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali humanitarnu akciju, brojnim donatorima, a posebno građanima Bosne i Hercegovine na nesebičnim donacijama tokom ‘Teletona’. Od 1. do 16. marta, građani su uputili više od 80.000 telefonskih poziva, a ukupno je prikupljeno više od 300.000 KM. Trenutni izvještaji iz Turske, a posebno iz Sirije, potvrđuju našu procjenu da je za stradale potrebno osigurati kontinuitet pomoći. Stoga su BHRT i udruženje Pomozi.ba odlučili produžiti humanitarnu kampanju do kraja marta. Zato pozivajte i dalje 17006, a uplate većih iznosa i uplate iz inozemstva možete izvršiti na žiro račune udruženja Pomozi.ba”, kazao je Benjamin Butković, urednik Specijalnih programa na BHT1. 

Građani i dalje mogu donirati 2 KM pozivima na broj 17006 za sve operatere u Bosni i Hercegovini, a za viši iznos donacija pojedinaca, institucija, kompaniju i drugih na raspolaganju su žiro računi udruženja Pomozi.ba koji su dostupni na linku pomoziba.org.

Kako bi prikupljena sredstva namijenjena pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije što prije stigla do onih kojima su hitno potrebna, prikupljat će se direktno na račune Udruženja Pomozi.ba.

Prethodni članakOtvoren prvi centar u BiH koji će pružati usluge ženama oboljelim od karcinoma dojke
Naredni članakU Sarajevu 18. i 19. marta Međunarodni sajam minerala, fosila, dragog i poludragog kamenja