GALERIJAILIJAŠREPORTAŽEVIJESTI

Inovacije osiguravaju stalni napredak firmi Lišćevica-promet d.o.o. Ilijaš

 logo@2x„Lišćevica-promet“ d.o.o. Ilijaš firma je koja egzistira od 1997. godine. Razvila se od trgovačkog u proizvodno preduzeće, ali je zadržala osnovne trgovačke postulate i danas trguje širom BiH. U prodaji se nalaze proizvodi i drugih proizvođača i dobavljača, uglavnom sa domaćeg tržišta.

 Emir Balta, direktor firme „Lišćevica-promet“  u „Reportaži o ilijaškim privrednicima“, podsjetio je slušatelje Radio Ilijaša o segmentima proizvodnje ove firme.

„Mi proizvodimo proizvode prerađujući željezo. To se odnosi na vilice koje se koriste pri armiranju, vijke koji se koriste prilikom montaže krovova, poklopce za šahtove, čase koje se koriste u građevinarstvu. U našem asortimanu imamo i proizvode od plastike, prije svega mislim na PHD cijevi koja služe za dovod vode od izvora do krajnjeg potrošača. Tu su i crijeva za navodnjavanje. Proizvodimo i razvodne kutije za elektromontažu, fleskibilne cijevi i čepove za metalne cijevi kao zaštita. Nedavno smo počeli proizvoditi cijevi za navodnjavanje. Te cijevi su u bijeloj boji što je specifično. Sistem za navodnjavanje se stavlja po površini zemlje. Zbog bijele boje smanjuje se štetan uticaj UV zračenja i što je još važnije smanjuje se efekat zagrijavanja vode u crijevu. Zalijevanje se obavlja u večernjim satima. U crnim cijevima koje su bile na tržištu do sada, voda se tokom dana zagrije i u onom trenutku kada zalijemo biljku mi je šokiramo toplom vodom. Zbog toga smo počeli proizvoditi bijele cijevi“ kazao je Emir.00-eko-pehd-navodnjavanje-150x150

Ilijaška firma Lišćevica -promet d.o.o. i ove godine uzela je  učešće na 20. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAĐEVINARSTVA “GRAMES 2016” koji se održavao  od 15. do 19. marta. 2016. godine na prostoru Banjalučkog velesajma.  Emir Balta, direktor firme „Lišćevica-promet“ smatra da su generalno sajmovi u našoj državi neopravdano zapostavljeni.

Mi smo na ovom sajmu, prošle, a i ove godine ostvarili nove kontakte i nova poslovanja. Stekli smo nove kupce, nove dobavljače i razvili svoju djelatnost. Susreli smo ljude koji su istog mišljenja kao i mi i sa njima širimo svoje aktivnosti. Hrvatska gospodarska komora je iskazala interesovanje za ugradnjom kovanih ograda koje  proizvodi Lišćevica-promet. Interesantno je da je bio mnogo veći odziv izlagača ove godine na sajmu. Zahvaljujući sajmu na kojem smo učestvovali prošle godine, ostvarujući kontakte, nama se ukazala potreba za većom proizvodnjom i zaposlili smo 11 osoba. Trenutno imamo optimalan broj radnika. Nadamo se da ćemo nakon ovog sajma još proširiti djelatnost jer se radi o pouzdanim kontaktima koje smo ostvarili“ kazao je Emir.liscevica3

Za proljetnu sezonu, Lišćevica-promet formirala je  zalihe PHD cijevi i cijevi za navodnjavanje. Sve je više ljudi koji se okreću poljoprivrednoj proizvodnji. Uzgoj maline i aronije sve je više aktuelan. Osoblje ove firme smatra da će cijevi za navodnjavanje itekako naći mjesto kod proizvođača.    Pozivaju sve dosadašnje kupce a i potencijalne da posjete Lišćevicu-promet  kako bi unaprijedili način poslovanja i svakako će se sresti sa  osobljem koje će im ispravno prezentirati sve što im je potrebno za kvalitetno bavljenje poslovima.

 

Povezane objave

Back to top button