Direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, saopštio je da se broj zaposlenih u FBiH smanjio za 15.331.

Porezna uprava FBiH obradila je ukupno 24.000 prijava i odjava inažalost, od 24507 prijava, zabilježili smo 4580 prijava zaposlenih, a 19.000 odjava zaposlenika, rekaoje Isović na pres konferenciji u Sarajevu.

Isović je dodao kako su Porezna uprava pustila novu uslugu , te svi svi porezni obveznici koji su prijave podnijeli elektronski, mogu da imaju uvid u te prijave.

“Produžili smo tok za podnošenje prijava poreznih obveznika do 30. aprila. Vjerujem da će ovaj rok sa donošenjem interventnog zakona biti nešto veći, rekao je Isović..

Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Admir Andelija kaže kako snabdijevanje električnom energijom omogućava neometan rad institucija BiH,kao što je zdravstvo , policija.

Andelija je rekao kako je zadatak da se obezbijedi o sigurno snabdijevanje električnom energijom, jer imamo školu na daljinu

“Elektroenergetski sistem je stabilan i ostvaruje se planiranu proizvodnju”, rekaoje Andelija.
Uvedene u 14-dnevne smjene u termo i hidro elektranama, te je danas 140 radnika napustilo elektrane a novih 179 ušlo. .

“Jutros je i evidentirano zadovoljstvo ljudi koji su se sa izlaskom iz karantina pozdravljali s kolegama”, rekaoje Andelija

“Oko plaćanja u periodu pandemije Elektroprivreda neće izvršavati isključenja kupaca zbog neplaćanja, neće obračunavati ni zatezne kamate od 1.3”., rekao je Andelija.

Zahvalio se svima,posebno rudnicima, koji ostvaruju rezlutate kao i prije pandemije i ugalj se doprema nesmetano u termoelektranama. U narednom periodu neće biti problema, sa isporukomelektrične energije, rekao je Andelija.

Share.

Comments are closed.