Iz Ilijaša ispraćen konvoj sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava

Salavatima sa Gradske džamije , šutnjom, bezglasnim jecajima, bolnom suzom, tihim uzdasima, Fatihom  više stotina naših sugrađana okupilo se danas na platou KSC Ilijaš kako bi na poštovanja vrijedan  način odali počast konvoju sa posmrtnim ostacima spremnim za ukop  11. jula 2017. godine u Potočarima, koji je oko 11 sati i 30 minuta prošao kroz Ilijaš.

Organizacioni odbor manifestacije „“Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god” u cilju obilježavanja 22. godišnjice genocida, upriličio  će dostojanstven ispraćaj 71 žrtve.
Sa desne i lijeve strane kamiona u kojem  se nalaze posmrtni ostaci, položeno je  po 11 bijelih ruža, a nakon štoje tužni  konvoj napustio naš grad,  pušten je  71 bijeli balon sa imenima žrtava.

 Dolazak tabuta u Sarajevo očekuje se oko 12: 30 sati, a njihov ispraćaj prema Potočarima bit će upriličen ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Počast stradalima će na tom mjestu iskazati građani Sarajeva, te član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Nakon kratkog zadržavanja u Sarajevu, tabuti će biti ispraćeni prema Potočarima. Dolazak tabuta u Memorijalni centar očekuje se u poslijepodnevnim satima.

 

Prethodni članakNastupima članova udruženja”Budi mi drug ” i KUD-a Ilijaš završena manifestacija Ilijaški dani 2017
Naredni članakCentar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju pri Domu zdravlja Ilijaš počeo sa radom