BIHVIJESTI

Kakanj se bliži najvećim ‘predatorima’ zimske sezone

Vrlo vjerovatno da Kakanjci i Kakanjke neće morati u skorije vrijeme posjećivati Bjelašnicu, Jahorinu i druge velike ‘predatore’ zimske sezone.

U posljednjih nekoliko godina JU KSC Kakanj vrši ogromne pripreme za početak ski-sezone.  Nakon sjajne prošlogodišnje sezone u kojoj je na zadovoljstvo skijaša ski lift radio ‘punom parom’ a ugostiteljski objekti  ‘brojali novac’ od gostiju iz više gradova BiH (susjedne općine, Sarajevo, Tuzla, Mostar…) i inostranstva, ove godine izvršen je još jedan korak naprijed.

Prepoznavajući rad Općine Kakanj i JU KSC Kakanj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona jednim potezom približila je Kakanj najvećim ski centrima.

U okviru odluke o odobravanju finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju projekata izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture na području ZDK, za Kakanj su odobrena novčana sredstva za izgradnju objekta caffe bara i restorana na Ponijerima, te za Planinarsko društvo Bobovac Kakanj za projekat zimske bašte na objektu Planinarskog doma Bočica.

Ovo je još jedan garant za još uspješnije naredne sezone na Ponijerima.

IZVOR: kakanj-x.com

Povezane objave

Back to top button