ILIJAŠSPORT

Međunarodni turnir u stonom tenisu ”Aladža-Oaza Open” ove se godine održava u Ilijašu

Ovog vikenda Sportska dvorana Ilijaš domaćin je najboljim stonoteniserima i stonoteniserkama Bosne i Hercegovine, ali i Crne Gore i Srbije. Naime, održava se sedmi po redu „Aladža-Oaza Open“ u organizaciji STK „Aladža“.
Anes Alić, predsjednik Stonoteniskog kluba „Aladža“ kazao je da se Ilijaš pokazao kao odličan domaćin sa optimalnim uslovima i da se iz Sarajeva turnir ove godine preselio u Ilijaš. Na ovom prestižnom turniru učestvuju i stonoteniseri/teniserke STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.
Sedmi po redu „Aladža-Oaza Open“ održava se ovog vikenda, okuplja najbolje stonotenisere i stonoteniserke u svim kategorijama; najmlađi kadeti, juniori, seniori, posebna kategorija za veterane, a pored svih njih imamo kategoriju za osobe sa posebnim potrebama koje organizujemo sa našim partenerom Udruženjem Oaza iz Sarajeva. Turnir se boduje za rang listu BiH, tako da su najbolji igrači i igračice sa nama. Sve protiče u najboljem redu, Ilijaš se ponovo pokazao kao pravi domaćin, ima fantastične uslove za organizaciju ovog turnira, tako da smo takmičenje ove godine preselili u Ilijaš a nadam se da ćemo tako nastaviti i sljedećih godina, kazao je Alić za Radio Ilijaš.


Organizator stonoteniskog turnira je STK Aladža-A u saradnji sa Udruženjem OAZA i Stonoteniskim Savezom Bosne i Hercegovine.

Povezane objave

Back to top button