GALERIJAILIJAŠREPORTAŽE

Mladi bračni par Dević razvija uspješan porodični posao u firmi ILMEX Donja Luka

devicOve subote u „Reportaži o ilijaškim privrednicima“ predstavljamo firmu ILMEX koja se nalazi u Donjoj Luci. Mladi bračni par Dević  usudio se upustiti u avanturu osnivanja svoje firme i za četiri godine razvili su uspješan porodični biznis.

 -Bavimo se proizvodnjom aluminijske i PCV stolarije. Ovim poslom se bavimo već četiri godine i to je naša porodična firma, koju vodimo suprug Samir i ja. Prije nego smo počeli samostalno raditi, oboje smo radili u jednoj privatnoj firmi. Tako smo i došli na ideju da otvorimo privatnu firmu. Firma je dobila ime po našoj najmlađoj kćerci Ilmi.  Od samog osnivanja specijalizovali smo se u projektiranju, proizvodnji i montaži svih vrsta fasadnih otvora (prozora, portala, kliznih stijenki, ulaznih vrata, balkonskih i garažnih vrata, ograda, roletni), od aluminijskih i PVC profila zastaklenih vrstama stakla po želji kupca (transparentno, stopsoli parsoli ornamenti, low-e, punjeno argonom itd. ) Pod projektiranjem podrazumijevamo da sasvim besplatno izlazimo na adresu potencijalnog kupca preporučujemo kupcima nešto što je najbolje za njihov objekat, nudimo savjet iz provjerenog iskustva. Suprug je zadužen za teren a ja sam na raspolaganju svima koji trebaju naš stručni savjet, kaže Minela Dević iz firme ILMEX.ilmex2

ILMEX posjeduje svoju proizvodnju , PVC profili nabavljaju se  iz Njemačke, a u postrojenjima  firme se  sastavljaju i režu  do finalnog proizvoda.   U svom proizvodnom paketu koriste  profile renomiranih proizvođača tipa: FEALL ( aluminijski profil, hladna serija i serija sa prekinutim termičkim mostom) i Gealan ( njemački PVC profil sa dva ili tri digtunga).

-S obzirom da radimo već četiri godine, mi smo prezadovoljni što se tiče posla. Do sada sve što smo radili i ponudili našim kupcima, bili su zadovoljni. Kao bračni par koji sebi obezbijeđuje doprinose iz vlastitog posla, ulažemo svu svoju energiju kako bi naši kupci bili zadovoljni. Pozivam sve one koji grade i kojima je potrebna stolarija da dođu i posjete nas, uvjerena sam da za svakoga imamo odgovarajući proizvod, poručuje Minela.

Pored  supružnika Dević, ILMEX  ima uposlena još dva radnika, za sada ne planiraju proširenje posla, ali optimistični su što se tiče budućnosti svog poslovanja.

Ekipa „Reportaže o ilijaškim privrednicima“  čestita  svima koji se usude u današnjem vremenu nemilosrdnog tržišta pokrenuti posao, opstati i razviti uspješan biznis, a bračni par Dević pozitivan je primjer jedne takve priče.

 

Povezane objave

Back to top button