Na jezeru Starača sutra počinje prvi Carp Master Cup

U.G Bistro Ilijaš organizuje prvi Carp Master Cup jezero Starača! Peca se 72 sata. Sutra od 10:00 sati i sve do nedjelje (26.07) do 12:00 sati. Kotizacija po ekipi 200 maraka. Nagradni fond 60 posto od uplata.

Okupljanje ekipa je do devet sati sutra ujutru. Peca se u dva sektora po pet ekipa, novčane nagrade dobijaju pobjednici sektora. Obezbjeđena su dva pehara za pobjednike kao i prelazni pehar za Mastera staza, ekipu sa najviše ulovljenih kila. Jednom dnevno je obezbjeđena dostava namirnica takmičarima u boxove.

Jezero će biti zatvoreno 10 dana za šaranski ribolov prije takmičenja. Zabranjena ja upotreba shock lidera kao i zig rig tehnika ribolova. Zabranjeno je sakiranje ribe i ribe se vagaju odma nakon ulova. Dozvoljene su sve vrste partikli, boila, tigrovog oraha, pva, praćka, kobra i raketa.

Napomena!

‌Uzimajući u obzir da je U.G Bistro težilo ka tome da napravi polu divlju zahtjevnu vodu, a ne klasičnu komercijalu uvijek postoji mogućnost da jedan sektor ili čak oba ostanu bez ulova. U tom slučaju novčane nagrade ostaju u U.G Bistro i prenose se na sljedeći Master Cup. Prednost tokom prijava sljedećeg kupa imaju ekipe koje su pecale prvi Master kup.

Za one koji nisu dovoljno upućeni naš riblji fond se sastoji od 90 posto divljih riba koje nije tako jednostavno upecati. Riblji fond nije iskačen niti oštećen i zbog toga nećete vidjeti nikakave rane u ustima. Ribe su bez packe na sebi. Neće Vam pomoći ni cjelodnevno raketiranje, jer oni jednostavno ne reaguju na to. Izrazito su mudri i pravo je zadovoljstvo upecati ribu koja je upecana jednom ili dva puta u tri ribolovne sezone. Svim učesnicima želimo zategnute strune, puno sportske sreće, a mi Vam garantujemo fer i pošteno suđenje i samo takmičenje.

Prethodni članakObavještenje o potpunoj obustavi saobraćaja kroz IZ Željezara Ilijaš
Naredni članakU Srebrenici obilježena druga godišnjica smrti Hatidže Mehmedović