ILIJAŠ

Najava martovske sjednice Općinskog vijeća Ilijaš

Sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održat će se u srijedu 23. marta 2022. godine sa početkom u 10:00 sati u sali OV Ilijaš.

Između ostalih, predložene su sljedeće tačke dnevnog reda:  Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za 2021. godinu, Prijedlog odluke o visini komunalnih tački na području općine Ilijaš, Prijedlog Odluke o davanju mišljenja na ŠPO za ŠPP „Gornjebosansko“, Prijedlog Odluke o visini  naknade za rad predsjednika i članova savjeta mjesnih zajednica i menadžera društvenog centra.

Vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu Odluke o rješavanju statusa i upravljanja mezarjima-grobljima na području općine Ilijaš, prijedlogu Odluke o korištenju poslovnih prostorija, Prijedlogu Odluke o usvajanju Regulacionog plana „Apartmansko naselje Doci“ Ilijaš, o nekoliko prijedloga rješenja kojim se odbija prijedlog obnove upravnog postupka JP Željeznice FBiH.

Na samom kraju sjednice naći će se Nacrt „Strategije razvoja općine Ilijaš za period 2021.-2027. godine“ i Informacija o dodjeli općinskih stipendija za učenike i studente u školskoj 2021/22. godini.

Povezane objave

Back to top button